Luare de ostatici în FRANŢA, într-un supermarket. Trei persoane au murit şi 16 au fost rănite GALERIE FOTO

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din orăşelul francez Trebes, a anunţat, Ministerul francez de Interne, citat de Reuters. Cel puţin două persoane au murit în acest atac.

23 mart. 2018, 11:03

UPDATE 20:00 Trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile comise vineri în sudul Franţei, a anunţat vineri seară preşedintele Emmanuel Macron.

UPDATE 15:59 Criza de la hipermarketul din Trebes a luat sfârşit. Autorul atacului a fost ucis de poliţiştiToţi oamenii care au fost luaţi ostatici, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei au fost eliberaţi după aproximativ patru ore, conform declaraţiilor primarului din Trebes. Atacatorul – care a ucis cel pu’in două persoane – a fost omorât de către forţele de ordine.

UPDATE 14:39 Suspectul le este cunoscut serviciilor de securitate ar fi cerut eliberarea teroristului Salah Abdeslan, potrivit BFM  TV. El este înregistrat în Fişierul pentru semnalmente pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist.

UPDATE: 14:38 Cele mai recente informaţii arată că ostaticii au fost evacuaţi, iar autorul atacului ar fi rămas singur în magazin, cel mai probabil, păzit de un jandarm.O mare parte dintre angajaţi ai Super U au reuşit să fugă din magazin. Un ofiţer de jandarmerie a luat legătura cu autorul luării de ostatici, anunţă AFP.

UPDATE:14:30 Maşina bărbatului care a tras focuri de armă la Carcassonne a fost găsită în parcarea supermarket-ului din Trebes, potrivit AFP.

UPDATE: 13. 34 O echipă a forţelor de elită GIGN – echivalentul echipelor SWAT, se îndreaptă către Trebes, din Toulouse, potrivit L’Independant

UPDATE: 13.30 Două persoane au fost ucise, una dintre ele fiind chiar măcelarul supermarketului, a informat  primarul oraşului.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, agresorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul ”Super U”.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

Surse oficiale ale Ministerului de Interne au anunţat, prin twitter că o operaţiune antiteroristă este în curs de desfăşurare, la Trebes, în sudul Franţei.

Autorităţile franceze nu au dat, deocamdată, alte etalii despre persoanele luate ostatice.