Luna în care te-ai născut îţi spune la ce boli eşti predispus

Ziua ta de naştere poate să indice riscul de a dezvolta o anumită afecţiune, susţin anumite cercetări ştiinţifice realizate de-a lungul vremii. De asemenea, luna naşterii este în legătură şi cu longevitatea.

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 10:20
Luna în care te-ai născut îţi spune la ce boli eşti predispus

În cadrul unui studiu efectuat la Columbia University, cercetătorii au descoperit că lunile de naștere ale oamenilor au fost legate de riscul de a avea una sau mai multe boli, din 55 de afecţiuni diferite analizate în cadrul cercetării.

Persoanele născute în mai, cele mai sănătoase

Cercetarea a arătat că cei care au venit pe lume în luna mai sunt mai puţin predispuşi la o afecţiune legată de luna naşterii, în timp ce persoanele născute în octombrie se situează la polul opus.

Citeşte şi  Cum să te vindeci de cele mai dure afecţiuni cu ajutorul cristalelor? Efect uimitor

„Aceste date ar putea ajuta oamenii de ştiinta să descopere noi factori de risc ai anumitor boli”, spune Nicholas Tatonetti, autorul principal al studiului şi profesor asistent la Universitatea Columbia.

Cei născuţi iarna, deficit de vitamina D

Studiile anterioare au arătat ca persoanele născute în timpul iernii – când zilele sunt mai scurte, iar oamenii nu au parte de suficientă lumină solară pentru a produce vitamina D – au mai multe şanse de a avea un deficit de vitamina D. De asemenea, pot prezenta un risc crescut de boli cardiovasculare.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro