Macovei: Pentru eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti, spitalele trebuie distruse la 30 de ani

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că singura soluție pentru eliminarea infecțiilor nosocomiale din spitalele din România e distrugerea unităților medicale vechi și construirea altora noi, așa cum se întâmplă în Occident.

04 dec. 2015, 15:40
Macovei: Pentru eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti, spitalele trebuie distruse la 30 de ani

„În Europa, în SUA, tocmai pentru că în timp intră bacterii în spitale, în pereți, în structuri, la 30 de ani un spital este ras și se face altul nou. Cine crede că va curăța spitalele de bacterii, se înșeală. Spitalul acela trebuie ras și făcut altul nou. Astea sunt soluțiile folosite în Europa de mult timp”, a spus Monica Macovei, cu referire la infecțiile intraspitalicești care au dus la decesul unor răniți în incendiul de la Clubul Colectiv.

COLECTIV. Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi confirmă: „Trei pacienţi au murit din cauza infecţiilor din spital”

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arși din Capitală au murit din cauza infecțiilor, iar Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a decis să analizeze situația infecțiilor nosocomiale din spitale.