Mai jos nu se poate. Naţionala de fotbal Under 16 a României a fost învinsă de Liechtenstein VIDEO

Fotbalul românesc a suferit o înfrângere istorică în cadrul unui turneu desfăşurat în Macedonia, naţionala Under 16 a României pierzând în faţa naţionalei Liechtensteinului.

24 apr. 2017, 18:30
Mai jos nu se poate. Naţionala de fotbal Under 16 a României a fost învinsă de Liechtenstein VIDEO

Fotbalul românesc merge din rău în mai rău. Cluburi în insolvenţă, calificări la Mondiale ratate pe bandă, salarii neplătite şi multe alte lucruri care îl fac total neatractiv. Lipsa de performanţă la toate nivelurile ne face să fim foarte pesimişti în ceea ce priveşte viitorul. Jurnalistul Alin Buzărin a remarcat o înfrângere ascunsă cu grijă de oficialii FRF pe site, sub titlul „Tricolorii U16 au încheiat Turneul UEFA de Dezvoltare cu două victorii și o înfrângere”.

Sub titlul „Cum se bagă sub preș un rezultat rușinos: România-Liechtenstein 1-2”, ziaristul scrie: „Într-o abilă strategie de comunicare, informația există, dar e strecurată printre alte evenimente socotite măcar la fel de importante. Formularea corectă putea fi: reprezentativa de 16 ani a României a suferit o înfrângere nu doar rușinoasă, ci și istorică, 1-2 cu Liechtenstein. Cu multe semne de exclamare în coadă!„.

„Liechtenstein e o fâșie muntoasă de pământ, situată dincolo de Rin, între Elveția și Austria, având circa 37.000 de locuitori, care băgați toți pe Arena Națională lasă destule scaune libere. Plecând de la premisa demografică des folosită, conform căreia o treime din populația fiecărei țări o reprezintă eșantionul tânăr, sub 18 ani, asta înseamnă că Liechtenstein numără circa 12.000 de minori, care împărțiți la 18 ani de vârstă dau șase sute și ceva de cetățeni liechtensteinezi în vârstă de 16 ani.

Cum jumătate dintre ei sunt fete, rezultă că în acea țară trăiesc puțin peste 300 de flăcăi de 16 ani. Iată că dintre aceștia s-au ales 15-20, cu rezerve cu tot, capabili să învingă România!„, mai remarcă Alin Buzărin.