Marea Britanie: Primarul Londrei îi îndeamnă pe miniştrii să sprijine campania pentru BREXIT

Primarul Londrei, Boris Johnson, le-a cerut sâmbătă miniștrilor din guvernul de la Londra să se alăture campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), sfidându-l astfel încă o dată pe colegul său de partid David Cameron.

27 feb. 2016, 12:55
Marea Britanie: Primarul Londrei îi îndeamnă pe miniştrii să sprijine campania pentru BREXIT

Considerat ca având cele mai mari șanse de a-i succede premierului Cameron, Johnson a afirmat că dorește să schimbe opinia majorității membrilor guvernului britanic care susțin rămânerea Marii Britanii în interiorul forului comunitar, informează Reuters.

Cel mai recent sondaj de opinie publicat vineri de ziarul The Independent relevă că sprijinul electoratului pentru ieșirea Marii Britanii din UE a sporit la 52%, față de 48% în urmă cu o lună, iar cel pentru rămânerea țării în blocul comunitar a ajuns la 48%, comparativ cu 52% la finalul lunii ianuarie.

Citeşte şi David Cameron îi avertizează pe britanici că un Brexit nu va rezolva problema imigranţilor

În urmă cu o săptămână, liderii din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ”reînnoiește pactul” Regatului Unit cu Europa, acord pe care premierul britanic îl consideră suficient pentru a recomanda menținerea țării sale în Uniunea Europeană, în cadrul unui viitor referendum.