Maria Vasii: Liviu Dragnea şi fiul său nu au primit nicio citaţie în dosarul „Belina”

Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, a vorbit în exclusivitate la România TV despre informaţiile potrivit cărora liderul PSD şi fiul acestuia ar urma să fie audiaţi în dosarul "Belina". În acest dosar vicepremierul Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu iar pentru ministrul Rovana plumb se cere începerea urmăririi penale.

23 sept. 2017, 15:16
Maria Vasii: Liviu Dragnea şi fiul său nu au primit nicio citaţie în dosarul „Belina”

Maria Vasii susţine că liderul PSD şi fiul acestuia nu au primit nicio citaţie în dosarul „Belina”. „Este doar o stire de presa, nu avem niciun document oficial de citare, nici a lui Stefan Valentin Dragnea , nici a domnului Dragnea, insă v-as spune altceva, legea ar trebui sa fie clara fara a lansa posibilitatea procurorului sa o interpreteze. Legea si constitutia ne spune ca pentru urmarirea penala a unui ministru trebuie sa avem cererea presedintelui tarii, iar presedintele din cate stiu e plecat din tara.  În această privinţă e procedură speciala si domnul  presedinte nu putea sa-si delege atributiile”, a spus Maria Vasii la România TV.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA în dosarul „Insula Belina”, a anunţat, vineri, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii DNA au extins urmărirea penale faţă de Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.), Ionela Stoian, director în cadrul M.D.R.A.P, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, Anduţa Alexandrina Diaconu, registrator-şef în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman.

Infracţiunile de care aceştia sunt acuzaţi sunt abuz în serviciu şi, respectiv, complicitate la abuz în serviciu.

Citeşte şi PMP: Dragnea trebuie să dispară din peisajul politic. Toţi oamenii săi de încredere ajung la DNA