Marian Vanghelie: Oprea şi Ponta m-au trimis la „beciul domnesc”

Primarul suspendat al sectorului 5 din Capitală, Marian Vanghelie, a declarat la România TV că Gabriel Oprea şi Victor Ponta au fost oamenii care l-au trimis la "beciul domnesc". Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2015 pentru  nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

04 mart. 2016, 20:59
Marian Vanghelie: Oprea şi Ponta m-au trimis la „beciul domnesc”

„Nu trebuie să ajungem să ne arestăm. Gabriel Oprea şi Victor Ponta m-au trimis acolo la „beciul domnesc”. Am convingerea asta în proporţie de peste 99%. Pe mine m-a luat DNA-ul, dar ei au dat drumul la lupta împotriva marii evaziuni fiscale. Ei şi cu Tiberiu Niţu au dat drumul şi au nenorocit capitalul autohton. Denunţul s-a făcut la Parchet de un evazionist”, a declarat Marian Vanghelie la primul interviu după patru de luni de arest preventiv.

Fostul edil a precizat că nici la duşmani nu le doreşte să ajungă la beciul domnesc. „Este penibil, este umilitor. Am stat de la 8 la 6 cu cătuşele la mâini în picioare la Înalta Curte”.

Citeşte şi: Procurorii DNA au găsit un DVD care conţinea imagini cu Ludovic Orban, în casa lui Marian Vanghelie

Marian Vanghelie a mai spus că în spatele gratiilor oamenii sunt mai buni acolo. „Nu ai cum să fii supărat acolo. M-am înteles bine şi cu Mazăre şi cu Horia Georgescu”.

Citeşte şi: Marian Vanghelie visează la un nou mandat de primar: Îi bat pe toţi VIDEO

Nu candidez la Primăria Capitalei

Marian Vanghelie a subliniat că nu candidează la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu ştie încă dacă va candida pentru sectorul 5. „Dacă aş candida aş câştiga din primul tur cu 51%”, a ţinut să precizeze Vangelie.

Fostul edil a subliniat că propunerea PSD pentru Primăria Capitalei este genul de candidat iepure. Momentan, propunerea PSD pentru Primăria Bucureşti este Gabriela Firea.

Citeşte şi: Bogdan Naumovici analizează candidaţii la PMB: Un consiliu poate să îl lege de mâini şi de picioare pe primar