Marius Copil s-a calificat în sferturi la Sofia. Salt de cel puţin 7 locuri în clasamentul ATP

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Sofia Open, cu premii totale de 500.000 de euro, trecând în turul doi de slovenul Blaz Kavcic, numărul 111 mondial, scor 6-2, 6-2.

08 feb. 2018, 13:31
Marius Copil s-a calificat în sferturi la Sofia. Salt de cel puţin 7 locuri în clasamentul ATP

Marius Copil s-a impus într-o oră şi şapte minute. În urma acestei victorii, Copil şi-a asigurat un salt de 7 locuri în ierarhia ATP, de pe poziţia 93 pe 86.  În runda următoare, Marius Copil îl va întâlni pe luxemburghezul Gilles Muller, locul 28 ATP şi cap de serie 3. În cazul în care îl va elimina şi pe Gilles Muller, Marius Copil va acumula 671 de puncte, cu care ar mai urca patru locuri, până pe 82.

Marius Copil joacă împotriva lui Muller la o săptămână după ce a evoluat împotriva echipei Luxemburgului în Cupa Davis. În weekend-ul trecut, România a învins Luxemburg, scor 4-1, în turul I al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis. Gilles Muller a lipsit din echipa Luxemburgului.

Participarea în sferturile de finală la Sofia este recompensată cu 14.535 de euro şi 45 de puncte ATP.

Înainte de Sofia Open, Marius Copil a ajuns ultima dată până în sferturile de finală ale unui turneu ATP, în septembrie 2017, la Metz.