Mărturia impresionantă a unui martor la atentatul din Bruxelles: Cred că am avut ceva noroc!

Remmy Bonnaffe, un tânăr de 23 de ani, a fost martor al tentativei de atentat terorist de la Bruxelles de marţi seara, aflându-se în imediata proximitate a presupusului militant islamist. El a relatat pentru agenţia de presă Reuters experienţa pe care a avut-o în centrul capitalei belgiene.

21 iun. 2017, 18:08
Mărturia impresionantă a unui martor la atentatul din Bruxelles: Cred că am avut ceva noroc!

Un presupus militant islamist care avea asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat de forţele de ordine, marţi seară, în centrul oraşului Bruxelles, anunţă autorităţilor belgiene.

Remy Bonnaffe spune că, în momentul producerii exploziei, asulta muzică la căştile conectate la telefon.

”Dintr-o dată am auzit o bubuitură, m-am uitat împrejur şi am văzut ceva care ardea. Iniţial, am crezut că este vorba de o explozie normală, provocată de vreun aparat electronic, însă după ce am auzit şi cea de a doua explozie am început să reacţionez instinctiv”, a declarat Bonnaffe. După cea de a doua explozie, tânărul a afirmat că singurul lucru pe care îl dorea era să se îndepărteze cât mai repede de zona în care s-a produs explozia şi să ajungă într-un loc sigur, potrivit Mediafax.

 Tânărul de 23 de ani a făcut o fotografie pe care a postat-o ulterior pe Twitter. Această imagine a făcut înconjurul lumii, arătând ceea ce autorităţile belgiene au catalogat drept atac terorist.

Citeşte şi Autorul atacului de la Bruxelles nu purta centură cu explozibili

Apoi s-a refugiat într-un hotel din apropiere, alertându-l pe recepţioner de situaţia de urgenţă. Autorităţile belgiene au reacţionat rapid, preluând controlul asupra situaţiei, fapt ce i-a calmat pe oameni.

”Cred că am avut ceva noroc aseară. Sunt fericit că nimeni nu a fost rănit şi că, până la urmă, a fost o tentativă eşuată”, a adăugat martorul.