Mărturii CUTREMURĂTOARE ale unui fost sclav din cătunul din Berevoeşti: Am îndurat 6 ani, până am fost salvat

Amănunte cutremurătoare ies la iveală din dosarul "Stăpânii de Sclavi" din Argeş. În rechizitoriul care conţine sute de pagini, procurorii au descris chinurile cumplite la care erau supuse zeci de persoane, printre care şi copii.

02 mart. 2017, 18:41
Mărturii CUTREMURĂTOARE ale unui fost sclav din cătunul din Berevoeşti: Am îndurat 6 ani, până am fost salvat

Un tânăr de 24 de ani povesteşte prin ce chinuri cumplite a trecut timp de şase ani în Gămăceşti, în cătunul groazei.

Mădălin Velcea a crescut într-un centru de plasament până la vârsta majoratului când a decis că nu mai vrea să depindă de alţii. Pentru că voia ca viaţa lui să fie mai bună, băiatul şi-a căutat cu disperare un loc de muncă. L-a găsit, însă ce urma să i se întâmple nu văzuse nici în filmele de groază. A găsit de muncă la o fermă din Argeş unde i s-a promis un salariu bunicel, mâncare şi o cameră curată unde să doarmă. La scurt timp după ce a ajuns în satul Gămăceşti a realizat că oriunde în lume ar fi fost mai bine.

„Am dat de ăia. Din Roşiori m-au luat. Păreau oameni normali, nu erau îmbărcaţi aiurea, nu vorbeau ţigăneşte. M-am dus cu ei să muncesc. Au zis că au ferme de vaci. Când am ajuns la Gămăceşti nu mi-am imaginat că o să fie rău. Pe parcurs am văzut ce viaţă e acolo. Am îndurat 6 ani, până am fost salvat”, a povestit Mădălin, potrivit Mediafax.

Vezi si: Noi dezvăluiri şocante despre stăpânii de sclavi din Argeş. Primeau lunar bani de la stat

Pentru munca prestată, sclavii nu erau plătiţi, ci bătuţi.

„Umilinţă, de asta am avut parte eu şi colegii mei. Acolo, oamenii munceau pe degeaba. Mâncare li se dădea o singură dată pe zi. Şi erau bătuţi. Pe mulţi îi băteau aiurea, fără motiv, ori îi puneau să se bată între ei, pentru amuzament. Îi ţineau legaţi cu lanţuri. Pe mine nu m-au ţinut, eu nu eram un om care să nu muncesc, care să stau. Dacă aş fi stat, vă daţi seama, mă chinuiau şi pe mine ca şi pe aceia legaţi în lanţuri. Pe mine m-au avut de muncă. Pentru asta eram bun. Bani nu mi-au dat cine ştie ce. Primeam câte 5 sau 10 lei, de o ţigară-două, dar bani pentru munca prestată nu îmi dădeau niciodată”.

Mădălin povesteşte că sclavii erau puşi să muncească atât în gospodăriile stăpânilor, prin sat, dar şi în folosul comunităţii în locul ţiganilor, pentru ca aceştia să-şi poată primi ajutoarele sociale.

„Un băiat pe care îl porecleau Neamţu a stat la ei 10 ani de zile şi le-a muncit. Era şofer şi mecanic. Pe timp de iarnă, săracul, se băga pe sub maşini să le repare. Răcea, dar nu îl băga nimeni în seamă, nu l-a dus nimeni la spital, nu s-a interesat nimeni de el. S-a îmbolnăvit, a făcut cancer la plămâni şi a murit. Şi au fost doi inşi care au murit muncind la Gămăceşti. Peste cel de-al doilea a căzut un lemn, în timp ce era la pădure”, a mai spus Mădălin Velcea.

După ani la rând în care nu a avut un pat unde să doarmă, Mădălin are o locuinţă unde să stea, are mâncare şi chiar şi un loc de muncă plătit.

40 de percheziţii au avut loc, în luna iulie, în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

CITEŞTE ŞI: Noi acuzaţii scandaloase în cazul sclavilor de la Berevoieşti. Primarul şi poliţia ar fi ştiut ce se întâmplă