Tânără arsă în incendiul din Colectiv, mărturii emoţionante de pe patul de spital. Vezi cum arată acum mâna ei

O supravieţuitoare a incendiului din clubul Colectiv a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie în care se poate vedea cum pielea de pe mână i-a fost refăcută cu o grefă de piele luată de pe picior, cu o suprafaţă pe care se afla şi un tatuaj. Victima a avut forţa să şi glumească pe marginea episodului.

20 mart. 2016, 09:33

Victimele incendiului din Colectiv găsesc puterea de a trece peste momentele dramatice care le-au schimbat viaţa chiar dacă încă nu s-a încheiat coşmarul. O tânără rănită grav în club a postat, de pe patul de spital, pe pagina de Facebook o fotografie în care i se vede mâna rănită.

„Şirul intervenţiilor continuă, astăzi după un mic atac de panică am reuşit să intru în sala de operaţii, acum aştept cu nerăbdare să mă întorc acasă. P. S. tatuajul nu este nou, a fost mutat de pe picior”, a scris tanara pe pagina de Facebook. 

Vezi şi: Imagine şocantă cu o supravieţuitoare din Colectiv. Alexandra vorbeşte despre infern: Se ţipa necontenit, sfâşietor

Incendiul din clubul Colectiv a durat 153 de secunde, potrivit raportului realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani.

Incendiul a fost reconstituit in laboratoarele de la Petrosani, pe baza inregistrarilor video din club si a probelor adunate.

Specialistii din Petrosani au stabilit ca artificiile au ars 15 secunde. Dupa 7 secunde, o scanteie a sarit pe stalpul imbracat in burete de antifonare, moment in care solistul trupei Goodbay to Gravity a cerut un extinctor.

Iata mai jos filmul tragediei din clubul Colectiv, relatat de Digi 24.

In urmatoarele trei secunde s-a aprins tavanul.
La secunda 21 flacarile au urcat pe tavan.
La secunda 24 flacarile s-au intins pe intreg plafonul, iar flacara a fost alimentata de instalatia de ventilatie.
La secunda 35 incep sa cada din pllfon picuri pe oamenii din public.
La secunda 36 focul ajunge in mijlocul clubului.
Secunda 41: se deschide prima usa a clubului. Tot atunci flacarile ajung in zona barului. Sistemele de ventilatie se blocheaza din cauza fumului
Secunda 51: gazele inflamabile coboara de pe tavan, in zona publicului
Secunda 54: se creeaza o suprapresiune de la gazele acumulate
Secunda 58: se deschide cea de-a doua usa, care in prima faza era blocata
Secunda 72: tot clubul este cuprins de fum negru si galben albui, de la spuma poliuretamica
Secunda 91: flacarile ajung si in containerul de la intrarea in Colectiv
Secunda 105: in club, flacarile coboara la 1 metru de pardoseala, adica foarte aproape de oamenii care mai ramasesera in interior
Secunda 113: flacarile si fumul incep sa fie evacuate natural, de la deschiderea celor doua usi
Secunda 153: incendiul incepe sa se autostinga.

CITEŞTE ŞI Supravieţuitor în clubul Colectiv, mesaj emoţionant: S-a stins din viaţă victima corupţiei şi a nepăsării cu numărul 64