Masacru în Amazonia. Căutătorii de aur au ucis zece indieni dintr-un trib pe cale de dispariţie

Zece membri ai unui trib indian care trăiau într-o zonă din centrul Amazoniei au fost uciși de căutătorii de aur, care l-au lăudat apoi cu faptele lor în fața clienților dintr-un bar local.

11 sept. 2017, 18:58
Masacru în Amazonia. Căutătorii de aur au ucis zece indieni dintr-un trib pe cale de dispariţie

Cei zece indieni făceau parte dintr-un trib izolat și pe cale de dispariție din Amazonia. Ei au fost masacrați de bărbați înarmaţi, care căutau aur în cursul inferior al râului. Nimeni nu ar fi aflat despre această faptă, dacă înşişi criminalii nu s-ar fi lăudat cu ea într-un bar local, după cum scrie The New York Times.

Indienii vânau de-a lungul râului când au văzut grupul de căutători de aur. Potrivit acestora din urmă, ei au avut de ales între a ucide sau a fi ucişi. În bar, „s-au lăudat chiar că au tăiat cadavrele și le-au aruncat în râu„, spune Leila Silvia Burger Sotto-Maior, membră a Fundației Naționale pentru Indieni (FUNAI).

Dacă ancheta confirmă informațiile, va fi un alt genocid care rezultă direct din incapacitatea guvernului brazilian de a proteja triburile izolate, deşi protecţia acestora este garantată de Constituție„, spune şi Sarah Shenker, de la Survival International, un ONG care apără drepturile popoarelor indigene.

Potrivit poliției braziliene, este pentru a doua oară în acest an când indienii sunt atacați. Primul raport privind masacrarea membrilor unui trib izolat a fost primit în luna februarie.