METODA ACCIDENTUL. Escrocii au angajat tinere ca să le colecteze banii de la bătrânii înşelaţi

Escrocii care terorizează românii prin metoda "Accidentul" nu mai au nicio limită. Un astfel de tâlhar, care se dădea drept avocat, a ajuns chiar să angajeze tinere pe care le trimitea să colecteze banii de la bătrânii înşelaţi. Fetele s-au prins că sunt trase pe sfoară şi l-au denunţat pe escroc.

13 apr. 2016, 06:47
METODA ACCIDENTUL. Escrocii au angajat tinere ca să le colecteze banii de la bătrânii înşelaţi

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată luni, la ora 16.00, despre faptul că o femeie de 72 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost victima unei înşelăciuni. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că victima a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind procuror şi care i-a adus la cunoștință faptul că fiica sa a avut un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei femei, iar pentru a se împăca cu aceasta este nevoie de suma de 24.000 lei, potrivit monitorulsv.ro.

În acest sens, victima s-a deplasat în municipiul Suceava, unde s-a întâlnit cu o tânără de 24 de ani, din localitate, căreia i-a înmânat suma de 24.000 lei și care, la rândul ei, a fost ghidată prin telefon de suspect și s-a întâlnit cu o femeie de 34 de ani, localnică, căreia i-a înmânat plicul, acesta din urmă predându-l unei tinere de 20 de ani, care știa că trebuie să preia nişte documente pe care să le transporte în județul Botoşani.

Citeşte şi ATENŢIE! Două noi metode de înşelăciune: „Votul prin corespondenţă!” şi „Sondajul”

Discutând între ele, cele trei femei şi-au dat seama că la mijloc este vorba despre o înşelăciune şi s-au deplasat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, sesizând fapta.

Din investigații, polițiștii au stabilit faptul că, în urma unui anunţ postat pe un site în data de 8 aprilie, cu privire la ocuparea unui post de secretară în cadrul unui cabinet de avocatură, cele 3 femei, toate din municipiul Suceava, fără a se cunoaşte sau a discuta anterior, au fost interesate de ocuparea acelui post, sens în care au dat curs unor indicaţii telefonice primite de la un bărbat care s-a prezentat sub mai multe nume, ca fiind avocat.

Între timp, victima a sunat-o pe fiica sa, care i-a comunicat faptul că nu a fost implicată într-un eveniment rutier, femeia de 72 de ani dându-şi seama că a fost victima unei înşelăciuni. Ea s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde a fost audiată şi i s-a restituit suma de 24.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de înşelăciune.

Citeşte şi Ai postat anunţuri pe internet? Escrocii sunt cu ochii pe tine şi vor încerca să te agaţe cu metoda „Motorina”