Metode eficiente de a slăbi cu ajutorul „dietei hipotiroidiene”

Glanda tiroidă are o contribuție importantă la gestionarea modului în care celulele utilizează energia din alimente în cadrul proceselor metabolice. Acest lucru influențează, printre altele, bătăile inimii, temperatura corpului, dar și felul în care corpul arde caloriile din alimentație.

19 aug. 2017, 06:56
Metode eficiente de a slăbi cu ajutorul „dietei hipotiroidiene”

Există două tipuri de tulburări tiroidiene majore, și anume hipotiroidismul și hipertiroidismul. Hipotiroidismul este o tulburare tiroidiană foarte răspândită și caracterizată prin subproducția de hormoni tiroidieni. Cele mai frecvente simptome ale hipotiroidismului sunt îngrășarea, uscarea pielii, căderea părului, depresia, tulburările menstruale, tulburările de memorie, constipația, oboseala, crampele musculare și senzația permanentă de frig. Este important de reținut că îngrășarea se numără printre primele simptome prin care se manifestă această afecțiune, potrivit secretele.com.

Soluții pentru echilibrarea meselor, îmbunătățirea sănătății glandei tiroide și prevenirea îngrășării:

1. În primul rând, respectă următoarele recomandări:

  • Documentează-te mai bine asupra zahărului rafinat;
  • Motivează-te să începi să mănânci sănătos;

2. Evită consumul de carbohidrați simpli conținuți mai ales de:

  • Cerealele ambalate
  • Sucurile acidulate dulci
  • Sucurile concentrate
  • Produsele îndulcite cu sirop de porumb
  • Produsele din făină albă
  • Zahărul rafinat

Înlocuiește acești carbohidrați cu carbohidrați complecși, care nu sunt procesați mai lent de către organism și care nu creează dependență.

  • Fulgii de ovăz
  • Fructele crude sau sucul de fructe 100% natural
  • Făina integrală
  • Orezul brun

3. Fă periodic mișcare ca să stimulezi arderile de grăsimi. Exercițiile fizice de intensitate moderată sunt cele mai indicate în acest caz, deoarece pot contribui la reglarea producției hormonale, prevenind astfel îngrășarea. Forme de mișcare recomandate sunt gimnastica aerobică, mersul pe jos și alergările.

4. Introdu uleiul de cocos în dieta zilnică. Spre deosebire de uleiurile vegetale nocive, ai căror acizi grași încetinesc funcția tiroidiană și încurajează îngrășarea, uleiul de cocos este bogat în lipide sănătoase. Acizii grași cu lanț mediu sprijină funcționarea glandei tiroide și cresc sensibilitatea la insulină și toleranța la glucoză.

5. Gustări sănătoase. Nu toate gustările sunt la fel, iar aici ne referim strict la cele cu conținut de carbohidrați complecși și proteine sănătoase. Gustările între mese te vor ajuta să mănânci mai puțin la mesele principale ale zilei, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

6. Iată cele mai indicate alimente pentru stimularea tiroidei subactive:

Nucile – conțin nutrienți prețioși și grăsimi sănătoase care sprijină funcția tiroidiană. În plus, nucile conțin seleniu, un element foarte important pentru această glandă.

Peștele gras – conține acizi grași omega-3, lipide deosebite de sănătoase pentru tiroidă. Dacă nu îți place peștele, poți recurge la suplimente alimentare precum capsule cu ulei de pește, sau ulei de in.

Oțetul de mere – în forma sa cea mai pură, nefiltrată, contribuie la echilibrarea hormonilor, reglarea poftei de mâncare și implicit la slăbit. Dacă nu ai vreo sensibilitate aparte, bea zilnic câte o lingură de oțet de mere amestecată într-un pahar cu apă.

Citeşte şi Cum să scapi de burtă fără sport şi fără dietă