MICHAEL SCHUMACHER începe să înţepenească. Medicii întâmpină noi probleme

Doctorii care îl tratează pe Michael Schumacher sunt îngrijoraţi că încheieturile fostului campion de Formula 1 au început să anchilozeze, astfel că germanul, deşi în continuare în comă, este supus zilnic unor tratamente de către fizioterapeuţi.

27 ian. 2014, 13:14
MICHAEL SCHUMACHER începe să înţepenească. Medicii întâmpină noi probleme

MICHAEL SCHUMACHER trece prin momente tot mai grele. Au trecut mai bine de patru săptămâni de când Michael Schumacher se află în comă, în urma accidentului de schi de la Meribel, iar pe lângă temerile medicilor, devenite clasice, a apărut alta, după cum relatează presa franceză şi germană.

Ziarele relatează că Michael Schumacher, aflat încă în comă indusă, a intrat pe mâna fizioterapeuţilor, aceştia fiind îngrijoraţi că încheieturile fostului pilot de Formula 1 sunt anchilozate.

Procedura a fost explicată de profesorul Heinz Peter Moecke, şeful Departamentului de Medicină de Urgenţă de la o clinică din Hamburg: „Pacienţii care se află într-o comă artificială sunt trataţi cu fizioterapie. Când articulaţiile, muşchii şi tendoanele nu sunt miscate în mod regulat, atunci se întăresc. Pentru a obţine mobilitatea, este necesar ca oamenii în stare de inconştienţă să beneficieze de mişcare, la nivelul braţelor şi picioarelor, cel puţin o dată pe zi„.

Citeşte şi MICHAEL SCHUMACHER, momente CRITICE: „Nu se ştie dacă va mai putea merge sau mânca”

Presa franceză a anunţat neoficial că Michael Schumacher a început să fie trezit gradual din coma artificiala, procedura demarând încă de marţi, dar acest lucru a fost negat vehement de familie. Tot neoficial s-a anunţat că în cadrul acestui proces de trezire s-a constatat că Michael Schumacher are „pierderi funcţionale”.

Citeşte şi Controverse privind coma lui Michael Schumacher. Se încearcă scoaterea din comă