Mihail Neamţu s-a înscris în PNL. Este al treilea partid din care face parte

Ludovic Orban, preşedintele PNL, i-a semnat, luni, adeziunea la PNL lui Mihail Neamţu, fondatorul Partidului Noua Republică declarând că nu va mai „recidiva" - nu va mai recita nicio poezie fascista, scrie Gândul.

03 iul. 2017, 20:59
Mihail Neamţu s-a înscris în PNL. Este al treilea partid din care face parte

„Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamţu-n.r.) care mă umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am să i-o semnez. Aşa cum el mi-a semnat autograful, o să îi semnez cererea de adeziune”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, prezent la lansarea cărţii lui Mihail Neamţu, cu titlul „Fenomenul Trump”.

Mihail Neamţu a afirmat că adeziunea sa la PNL are o rezonanţă istorică.

„(…) Este o adeziune mult aşteptată de prieteni şi, în acelaşi timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanţă istorică”, a declarat Mihail Neamţu, precizând că şi bunicul său Gheorghe a fost liberal. 

„(…) nu o să recit nicio poezie, nu vă speriaţi, nici Gheorghe, nici.. mă opresc. (…) Bunicul Gheorghe, că de asta am avut şi un gând acum câţiva ani, repet, nu mai recidivez, a fost şi el membru al PNL”, a precizat Neamţu, făcând aluzie la poezia „Ridică-te Gheorghe”, pe care a recitat-o în anul 2012, la lansarea candidaţilor ARD, scrisă de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare şi autor al versurilor imnului neoficial al Mişcării Legionare, „Sfântă tinereţe legionară”.

Mihail Neamţu a spus că noua echipă a PNL îi dă speranţa ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a „sensibilităţilor de dreapta”.

„(…) Faptul că dumneavoastă după Congres, împreună cu o echipă tânără care îl include pe Robert Sighiartău şi alţii aţi hotărât să construiţi o platformă liberal conservatoare, liberală în plan economic, conservatoare în plan moral, mi-a dat speranţa că 2018 – anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilităţilor de dreapta. Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranţă aşteaptă ca acest Partid Naţional să se reorienteze exact în această direcţie canonică, naţională, patriotică, europeană – în acelaşi timp, transatlantică”, a spus Neamţu.

PNL este al treilea partid în care Mihail Neamţu se înscrie.