Mihnea Motoc, despre Brexit: Cooperarea României cu Marea Britanie va continua

Cooperarea militară și pe linie de securitate dintre România și Marea Britanie va continua, a dat asigurări ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

26 iun. 2016, 09:07
Mihnea Motoc, despre Brexit: Cooperarea României cu Marea Britanie va continua

„După cum știți de la Guvern, unde a avut loc o primă ședință de evaluare vineri după-amiază, această analiză de impact pe mai multe dimensiuni este în curs și MApN face parte din grupul care efectuează această evaluare. În ce ne privește, important este modul în care vom continua colaborarea bilaterală cu Marea Britanie și nu avem niciun fel de motiv să credem că ceea ce este extrem de solid și de pregnant în această relație bilaterală — anume cooperarea militară și pe linie de securitate, care sunt la un nivel de excelență — nu vor continua. Vor continua desigur”, a spus ministrul, prezent la ceremonia organizată de Ziua Drapelului Național, potrivit Agerpres.

El a precizat că nu se va schimba rolul pe care Marea Britanie îl are în NATO.

„În NATO colaborarea cu Marea Britanie și rolul în general pe care îl joacă în Alianță nu se va schimba, iar în ceea ce privește o eventuală ieșite din UE și negocierile care ar duce acolo desigur ne uităm la implicațiile pe linia politicii de securitate și apărare comună în ceea ce privește responsabilitatea mea strictă”, a afirmat Motoc.

La rândul său, ministrul de Interne, Petre Tobă, a spus că și MAI este într-un proces de evaluare a tuturor implicațiilor privind o eventuală ieșire a Marii Britanii din UE.

„Noi, la MAI, suntem într-un proces de evaluare a tuturor acestor implicații; noi, în ultima perioadă, am dezvoltat și vreau să spun că avem o relație bilaterală excelentă cu autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie. Chiar în acest moment în Regatul Unit avem doi atașați de afaceri interne și 7 polițiști care desfășoară misiuni operative. Vom pune în continuare foarte mult accentul pe această relație bilaterală și vom vedea la finalul analizei care vor fi aceste concluzii”, a declarat Petre Tobă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului: Sărbătorim unul dintre cele mai preţioase însemne ale identităţii naţionale