Militanţii Greenpeace implicaţi într-o acţiune în Oceanul Arctic, inculpaţi pentru piraterie

Cei 30 de militanţi ai Greenpeace implicaţi în acţiunea de pe o platformă petrolieră a Gazprom din Oceanul Arctic au fost inculpaţi pentru piraterie şi riscă până la 15 ani de închisoare, a anunţat joi comitetul de anchetă rus.

03 oct. 2013, 16:59
Militanţii Greenpeace implicaţi într-o acţiune în Oceanul Arctic, inculpaţi pentru piraterie

„Cei 30 de suspecţi în ancheta privind atacul de pe platforma Prirazlomnaia au fost inculpaţi”, potrivit unui comunicat al comisiei de anchetă. „Acuzaţii nu-şi recunosc vinovăţia şi refuză în prezent să depună mărturie pe fondul acuzaţiilor”, a adăugat sursa citată, potrivit Agerpres.

Patru ruşi şi 26 de cetăţeni străini, între care şase britanici, doi canadieni, un american şi un francez, formând echipajul spărgătorului de gheaţă ‘Arctic Sunrise’, au fost plasaţi în detenţie pentru o perioadă de 60 de zile, ca urmare a unei operaţiuni a Greenpeace în luna septembrie ce a vizat o platformă a Gazprom în Oceanul Arctic pentru a denunţa riscurile ecologice.

Militanţii au negat că ar fi comis acte de piraterie, acuzând în schimb Rusia că a intervenit ilegal asupra navei aflate în ape internaţionale.

FOTO: Greenpeace