Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor şcolare monitorizarea cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din unităţile de învăţământ

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) solicită inspectoratelor şcolare monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ. Astfel, în fiecare şcoală trebuie să se facă, la începutul orelor de curs, triajul epidemiologic pentru a fi depistaţi elevii cu simptome de boală, în special respiratorie.

22 ian. 2019, 14:50
Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor şcolare monitorizarea cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din unităţile de învăţământ

„Ca urmare a creşterii semnificative, la nivel naţional, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi luând în considerare recomandările Ministerului Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o notă în care solicită monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ din subordine”, arată MEN.

Astfel, în toate şcolile din ţară, se va face zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preşcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată), mai arată sursa citată.

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic ISJ/ISMB, medicul din unităţile de învăţământ urmând a face preşcolarilor/elevilor recomandările ce se impun.