Ministerul Sănătăţii reziliază contractul cu Polisano şi va cumpăra 120.000 de doze de vaccin hexavalent în regim de urgenţă

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat încetarea contractului cu Polisano şi iniţierea procedurilor pentru a cumpăra, în regim de urgenţă, 120.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea bebeluşilor.

21 aug. 2016, 13:19
Ministerul Sănătăţii reziliază contractul cu Polisano şi va cumpăra 120.000 de doze de vaccin hexavalent în regim de urgenţă

Ministerul Sănătăţii a notificat, în cursul acestei săptămâni, compania Polisano că va rezilia contractul pentru vaccinul hexavalent cu care sunt imunizaţi bebeluşii. Totodată, oficialii anunţă demararea procedurilor pentru achiziţia în regim de urgenţă a 120.000 de doze de vaccin.

,,Contractul cu Polisano se încheie în 15 zile de la data primirii notificării. Acum se pregăteşte achiziţia pe procedură de urgenţă. Noile doze ar putea fi achiziţionate imediat după rezilierea contractului. În momentul acesta e o întârziere mică la grafic, dar nu sunt probleme până când vom lua prin procedură de urgenţă următoarele 120.000 de doze. Dar, ulterior se va face un nou contract cadru, pe mai mulţi ani, prin care noul furnizor se va obliga să asigure o cantitate minimă de doze de vaccin anual, de exemplu Polisano asigura 500.000 de doze. S-a cerut rezilierea din cauza problemelor pe care le are Polisano”, a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.

Firma Polisano a transmis o notificare prin care a anunţat că nu va mai putea livra dozele de vaccin hexavalent convenite în contractul cadru. Iar aceasta nu ar fi prima situaţie în care compania nu îşi respectă obligaţiile, numai anul acesta înregistrându-se mai multe situaţii în care sute de bebeluşi au fost vaccinaţi cu întârziere din cauza lipsei vaccinului.

Vaccinul hexavalent se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care se fac bebeluşilor la vârsta de două luni, patru luni, şase luni şi un an. Vaccinul este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.