Ministrul Culturii, Corina Şuteu, despre campania „Cuminţenia Pământului”: Ne apropiem de 50.000 de donatori prin SMS

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, anunță că aproape 50.000 de oameni au donat prin SMS în cadrul campaniei pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului".

27 sept. 2016, 07:31
Ministrul Culturii, Corina Şuteu, despre campania „Cuminţenia Pământului”: Ne apropiem de 50.000 de donatori prin SMS

În acest moment ne apropiem de 50.000 de donatori prin SMS. Încurajăm pe cei care doresc să contribuie la subscripția publică să o facă prin SMS, la numărul 8833, cu textul ‘brancusi’, donând 2 euro sau prin intermediul celorlalte metode de donație —www.brancusiealmeu.ro—, până vineri, 30 septembrie„, a scris Șuteu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul amintește și de cele mai recente sume strânse în cadrul campaniei: 70.000 de euro — donația vânzării tabloului lui Adrian Ghenie prin Galeria Thaddaeus Ropac; 40.000 euro — donație de la Academia Română; 11.327 de euro — donația biletelor vândute la Teatrul Național București în urma spectacolului „Dineu cu proști”, prin Sindicatul Liber din TNB.

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

În prezent, „Cumințenia Pământului” poate fi văzută la Muzeul Băncii Naționale a României, de luni până vineri, între orele 10,00 — 18,00, cu ajutorul unei programări prealabile. Intrarea este gratuită, iar vizitatorii muzeului beneficiază de un tur ghidat.