Ministrul Justiţiei, revoltat de preţurile mari de la chioşcurile din penitenciare: „Este un potenţial de corupţie”

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a arătat revoltată de faptul că în magazinele din penitenciare, roşiile şi pâinea sunt mai scumpe decât la Bruxelles. Oficialul spune că este ruşinos să se facă bani pe spatele condamndaţilor şi că magazinele din puşcării sunt un potenţial focar de corupţie.

01 mart. 2016, 15:12
Ministrul Justiţiei, revoltat de preţurile mari de la chioşcurile din penitenciare: „Este un potenţial de corupţie”

Un kilogram de roşii de la chioşcurile din penitenciare costă mai mult decât la Bruxelles, în centrul oraşului. Este adevărat şi asta, pentru că are un monopol. Cred că aici, şi îmi adum ce spun, este un potenţial de corupţie„, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Ca răspuns la declaraţia ministrului, directorul ANP, Cătălin Bejan, a precizat: „Vă voi pune la dispoziţie tarifele care sunt acum în unităţi, ca să vedeţi că nu există preţuri discriminatorii”.

Ministrul Justiţiei consideră că în penitenciarele din România, deţinuţii ar trebui să beneficieze de condiţii mai bune. „Soluţia pe termenul lung ar fi inclusiv construirea sau repararea infrastructurii penitenciarelor. Şi dacă am avea astăzi un miliard de euro, probabil că nu o să avem cele două penitenciare mai devreme de şapte ani. De fapt, nouă ne trebuie nouă penitenciare„, a mai spus Raluca Prună.

CITEŞTE ŞI: România ar putea fi obligată de CEDO să plătească 80 de milioane de euro pentru întreţinerea deţinuţilor