Ministrul Patriciu Achimaş şi Corina Creţu, discuţii despre demararea construcţiei a trei spitale regionale

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, s-a întâlnit vineri cu Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, cei doi discutând despre stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate și, în mod special, despre demararea construcției celor trei spitale regionale din Iași, Craiova și Cluj-Napoca.

RomaniaTV.net
20 nov. 2015, 17:27
Ministrul Patriciu Achimaş şi Corina Creţu, discuţii despre demararea construcţiei a trei spitale regionale

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății va transmite în perioada imediat următoare un plan de acțiune pentru accesul la fondurile structurale în vederea îndeplinirii acestui obiectiv, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Vicepremierul Vasile Dâncu, întâlnire la Guvern cu comisarul european Corina Creţu

Corina Crețu l-a asigurat pe ministrul Sănătății de susținerea sa pentru ca aceste proiecte să poată fi implementate.

De asemenea, delegația europeană a transmis Ministerului Sănătății că în perioada următoare experți în achiziții publice ai Comisiei Europene vor putea asigura consultanță în vederea urgentării acestui important proiect.

„La finalul întâlnirii, ministrul Sănătății a subliniat că dorește ca demararea construcției celor trei spitale regionale să constituie una dintre prioritățile mandatului său„, se mai arată în comunicat.