Ministrul Sănătăţii, la predarea mandatului: Nu suntem Guvernul supraoamenilor

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a afirmat miercuri, la preluarea mandatului, că noul Guvern nu este unul al "supraoamenilor" și că echipa guvernamentală va fi consecventă în îndeplinirea obiectivelor anunțate.

18 nov. 2015, 11:33
Ministrul Sănătăţii, la predarea mandatului: Nu suntem Guvernul supraoamenilor

Întrebat dacă va susține alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate, Patriciu Achimaș Cadariu a arătat: „Avem un mandat de un an, nu suntem Guvernul supraoamenilor. Avem niște obiective pe care le-am enunțat deja și vom fi consecvenți, ne vom bate pentru ele. Nu sunt defensiv și nu vreau să mă justific, dar vă spun ce le zic rezidenților mei — că nu este o problemă să greșească în operație, important este să poată recunoaște greșeala și să o corecteze„.

El a adăugat că sunt programe la minister în derulare care trebuie sprijinite. „Am făcut preluare de la domnul ministrul Bănicioiu, am făcut un schimb de opinii. Sunt programe în curs, sunt programe care trebuie sprijinite, proiectele Guvernului le-ați auzit. Vom face o analiză și sigur vom face tot ceea ce este necesar„, a precizat noul ministru.

Patriciu Achimaş-Cadariu a fost a doua propunere a lui Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce l-a retras pe Andrei Baciu, un tânăr rezident de 29 de ani.

CITEŞTE ŞI: Programul de guvernare propus de Cabinetul Cioloş pentru Sănătate şi Educaţie