Ministrul Sportului, artificiu revoltător pentru a-i mări salariul prietenei angajată pe post de şefă de cabinet

Ministrul Ioana Bran a angajat-o de două ori la rând pe prietena sa, şefa de cabinet, special pentru a-i mări acesteia salariul, potrivit tolo.ro. Şi asta în plin protest al oamenilor din sport, care au intrat în grevă din cauza remuneraţiilor mici.

15 aug. 2018, 08:16
Ministrul Sportului, artificiu revoltător pentru a-i mări salariul prietenei angajată pe post de şefă de cabinet

Angajată încă din 1 martie ca director de cabinet al ministrului Ioana Bran, Elena Iancu a fost reangajată pe acelaşi post pe 19 iunie, prin Ordinul nr. 466, o mişcare folosită pentru a-i majora salariul: Iancu a primit peste 1.500 de lei pe lună în plus.

În martie, șefa de cabinet a Ioanei Bran a fost angajată pe un salariu de aproximativ 4.300 de lei brut, iar după reangajare a ajuns la un salariu brut lunar de 5.876 de lei.

Această mişcare s-a întâmplat în timp ce 70% dintre angajații MTS demaraseră protestele, care au culminat cu greva generală din 8 august. Aceştia reclamă faptul că sunt încadrați pe cea mai mică treaptă pe grila de salarii bugetare. cu 1.300 de lei net lunar, arată Tolo.ro.

MTS a explicat reangajarea Elenei Iancu (31 de ani) pe postul de director de cabinet al ministrului Ioana Bran: ”Elena Iancu a primit o ofertă de job mai bună în Constanța și și-a dat demisia, dar apoi a revenit asupra deciziei și a rămas la cabinetul ministrului Ioana Bran”.