Miracolele corpului uman: 10 lucruri pe care nu le ştiai despre tine

La intrarea în celebrul templu grecesc din Delphi erau inscripţionate cuvintele: "Cunoaşte-te pe tine însuţi". Însă, potrivit lui Ben Franklin acest lucru este mai uşor de zis decât de făcut. Pentru a te ajuta să duci la bun sfârşit o asemenea sarcină extrem de dificilă, iată 10 lucruri despre corpul tău pe care sigur ţi-ar plăcea să le afli.

12 sept. 2016, 20:02
Miracolele corpului uman: 10 lucruri pe care nu le ştiai despre tine

Stomacul tau este mai inteligent decat crezi
Propriul stomac are mai multi neuroni decat se gasesc in creierele multor animale; legaturile dintre acesti neuroni sunt atat de complexe incat, uneori, se vorbeste ca oamenii au un al doilea creier. Este adevarat ca si alte parti ale corpului au neuroni, spre exemplu palmele, insa unicitatea stomacului deriva din faptul ca el poate gandi singur, adica poate digera alimentele fara ca tu sa te gandesti la asta. Ti s-a intamplat vreodata sa fii nervos, iritabil, morocanos fara a avea un motiv anume? S-a intamplat sa nu te poti concentra dupa o masa imbelsugata? Sunt sanse mari ca o parte din vina pentru asta sa o aiba stomacul – iata inca un motiv pentru a manca sanatos.
Esti la fel de paros precum un cimpanzeu
Aceasta afirmatie ar putea sa ti se para lipsita de adevar, mai ales atunci cand te uiti in oglinda, insa de fapt esti la fel de paros precum rudele noastre primatele. Corpul tau este acoperit de par la fel ca si in cazul cimpanzeilor, insa la oameni firele sunt mai fine si mai scurte.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.