Mirel Palada, după ce l-a lovit pe senatorul USR, Mihai Goţiu: Vă întind o mână şi vă invit să discutăm despre violenţă

Publicat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 17:30 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 17:30 // Sursa: romaniatv.net

Sociologul Mirel Palada reacţionează după incidentul petrecut la jumătatea lunii septembrie, atunci când l-a lovit în faţă pe Mihai Goţiu, într-o pauză publicitară a unei emisiuni de la B1 TV, şi spune că îl invită pe Goţiu şi pe alţii să discute despre rolul violenţei în viaţa publică.

"Vă propun o dezbatere publică privind rolul violenţei în viaţa publică. Violenţa fizică. Violenţa verbală. Violenţa simbolică. Violenţa de idei. Şi unii, şi alţii. Şi Palada, şi Goţiu. Şi pesediştii, şi anti-pesediştii. Şi politicienii, şi votanţii. Şi cei care merg la talk-showuri, şi telespectatorii. Dle Goţiu, vă întind o mână adversă şi vă propun ca, după ce ne strîngem mîna, să ne aşezăm la masă împreună şi să invităm şi pe alţii să se aşeze la masă cu noi. Vă întind o mînă pe care nu ştiu dacă o veţi accepta sau nu, dar pe care sper că o veţi accepta pentru a arăta că atingerea adversarului se poate face şi altfel decât pentru a lovi verbal sau fizic. Întind această mână, pentru că, astfel după cum corect spunea d-nul Daniel P. Funeriu, întreaga societate să aibă un câştig. Să învăţăm din greşeli. Mai ales vă întind această mână şi această propunere de discuţie pentru a ajuta măcar şi un pic la schimbarea discursului şi comportamentului public, îndeosebi în zona patimii politice", a scris sociologul Mirel Palada, pe pagina sa de Facebook.

Bătaia dintre Mirel Palada şi Mihai Goţiu, în platoul B1TV. FILMUL COMPLET, VIDEO

Palada spune că a primit multe mesaje după incidentul din studioul B1 TV, atât pro cât şi contra, toate erau pline de patimă.

"Pentru bună cuviinţă în spaţiul public. Da, ştiu, o să mă acuzaţi că nu eu sînt cel care trebuie să vorbesc despre buna cuviinţă. Ba chiar eu sînt cel care trebuie să vorbesc.(...) Avem multe de discutat, d-nule Goţiu. Este evident că suntem adversari ideologici. Pentru o vreme scurtă, am fost chiar şi adversari fizici. Cu voia sau fără voia noastră, am fost transformaţi simbolic în avataruri ale luptei politice, ale patimii celor două tabere care se tot zbat în minţile românilor. Propunerea pe care v-o fac poate fi un început al normalităţii de expresie în spaţiul public. Vă întind această mînă, ca la rugby, după ce doi adversari se tăvălesc mai mult decît permite regulamentul. O strîngeţi sau nu. Depinde de Dvs. Sper să o strîngeţi", scrie Palada.

În data de 14 septembrie, senatorul USR Mihai Goţiu a mers la secţia 1 de poliţie din Bucureşti să depună plângere penală pentru ultraj împotriva sociologului Mirel Palada, după ce acesta din urmă l-a lovit în faţă, în timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitaţi.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dezbatere mihai gotiu Mirel Palada violenţă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 oct 19:53
Răspunde | Votează email 0 email
http://oamenicasobolani.wordpress.com
Dar, DE CE? discuții... ăsta care mai ești și sociolog?
... Chiar ești la minte OLOG?

Vrei să-i dovedești lui Goțiu
DE UNDE ți s-a pus PATA de umbli ca diliu?

Concluzia nu este, OARE, demult trasă?
=
Când barbatu' își înghesuie nevasta sub ochii copiilor și NIMĂNUI nu-i pasă!?!

Sau vrei să zici ceva DESPRE "rasă"?

A românului care nu are nici o clasă!............................?
1
EUR
4.6569
RON
17 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H