MIRON MITREA, condamnat la închisoare cu EXECUTARE: Am făcut o greşeală şi acum o plătesc

Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

15 oct. 2014, 03:11
MIRON MITREA, condamnat la închisoare cu EXECUTARE: Am făcut o greşeală şi acum o plătesc

Miron Mitrea a primit doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, instanţa a dispus încetarea procesului penal împotriva lui pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Miron Mitrea a declarat, după decizia instanţei, că va face recurs şi că singura lui greşeală a fost că i-a propus Irinei Jianu ca o anumită firmă să se ocupe de lucrările la casa mamei sale.

„Mă așteptam la achitare, am fost surprins de condamnarea de astăzi. Dar asta este decizia instanței, nu pot să o comentez, o să facem recurs, mergem mai departe. (…) Toată chestiunea se bazează pe expertiză tehnică, să se măsoare exact casa. Părerea mea este că Irina Jianu nu a avut niciu rol în această chestiune. N-am semnat nimic, dar eu am propus firma, a fost vina mea si îmi asum chestia asta. Părerea mea e că n-a fost niciun rău, dar părerea instanţei a fost alta şi trebuie să o respectăm. Asta e! Am făcut o greşeală şi acum plătesc”, a declarat Miron Mitrea pentru B1 TV.

Tot în cazul lui Miron Mitrea, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 169.000 lei, acesta având de plătit şi 15.000 lei cheltuieli de judecată.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare. În prezent, aceasta se află în penitenciar, după ce a fost condamnată la şase ani în dosarul Trofeul Calităţii şi patru ani în dosarul Zambaccian.

Tot miercuri, instanţa supremă l-a condamnat pe Constantin Popescu, fost arhitect şef al oraşului Voluntari, la două pedepse de cinci luni şi două luni închisoare. În continuare, în cazul lui, cele două pedepse au fost contopite cu o condamnare de trei ani închisoare, primită într-un alt dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă, iar cei trei condamnaţi pot face apel.