Misterul sicriului în care se afla o femeie care a fost îngropată acum 800 de milioane de ani

O poveste fascinantă, relatată cu lux de amănunte în presa sovietică, s-a petrecut în luna septembrie a anului 1969 , în satul districtul Rzhavchik Tisulskago de regiunea Kemerovo, Rusia.

22 ian. 2017, 11:16
Misterul sicriului în care se afla o femeie care a fost îngropată acum 800 de milioane de ani

O echipă specializată de mineri, în frunte cu Alexander Alexandrovici Masalygina, s-a deplasat în districtul Rzhavchik Tisulskago pentru a săpa o mină de cărbuni. Obiectivul echipei era să ajungă la circa 70 de metri sub pământ pentru a facilita exploatarea de cărbuni din acea zonă.

Planul a fost dus la bun sfârșit, dar un eveniment incredibil avea să schimbe viața minerilor pentru totdeauna. Aceștia au descoperit un sicriu neobișnuit din piatră, pe care din curiozitate l-au scos la suprafață.

Citeşte şi Profeţia „Războinicilor Curcubeu” despre viitorul planetei

Atunci când l-au deschis au rămas șocați pentru că mineri, fără să știe, au făcut o descoperire incredibilă. În sicriu era așezată o femeie, de o frumusețe rară, așa cum au descris-o minerii, cu trăsături extrem de fine, care aduceau cu cele ale europenilor din acele vremuri.

Din cauza căldurii, din sicriu a început să se scurgă un lichid ciudat, de culoare roz-gălbuie. Mineri au realizat că ceea ce au descoperit ei este un fapt foarte important și trebuie raportat la partid.

Până să sosească o echipă specializată, care să preleveze misterioasa descoperire, minerii au mai observat că o parte buna din sicriu era umplut cu acest lichid.

Interesant mai este faptul că această femeie extrem de frumoasă nu părea că este moartă, ci mai degrabă că doarme un somn foarte lung și liniștitor.

Femeia era îmbrăcată într-o rochie de dantelă şi transparentă, care ajungea mai jos de genunchi. Mânecile rochiei erau scurte şi brodate cu flori colorate. Nu avea pe ea lenjerie de corp. Lângă capul ei se afla un obiect negru, dreptunghiular, rotunjit la un capăt, ca o cutie de metal, având o lungime de 10 centimetri.

Sicriul, înainte să fie ridicat de autorități, a fost deschis aproximativ 10 ore, timp în care locuitorii din Rzhavchik Tisulskago au putut să vadă minunea. Apoi, s-a încercat deplasarea sicriului spre un laborator specializat cu ajutorul unui elicopter. S-a dovedit a fi o greutate prea mare și specialiștii au decis să scoată tot lichidul din sicriu.

Citeşte şi Cei mai mulţi dintre miliardarii lumii trăiesc în SUA, China şi Rusia

Atunci femeia frumoasă, cu pielea strălucitoare s-a schimbat brusc. A devenit neagră și și-a pierdut imediat toate trăsăturile fizice. Oamenii s-au speriat și au realizat că au de-a face cu un lucru extrem de misterios.

În cele din urmă cadavrul a fost prelevat și supus unor teste de laborator. Atunci s-a stabilit că acea femeie trăise pe Terra în urmă cu peste 800 de milioane de ani, în perioada Carboniferului. După ce această știre a fost făcută publică nu s-a mai auzit nimic cu privire la misterioasa descoperire.