Mitropolitul Ardealului, AVERTISMENT pentru candidaţii la Preşedinţie: Aveţi grijă ce susţineţi în campanie!

Publicat: Vineri, 26 Septembrie 2014 13:13 // Actualizat: Vineri, 26 Septembrie 2014 13:18 // Sursa: romaniatv.net

Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza i-a avertizat pe candidaţii la alegerile prezidenţiale să nu susţină cumva vreo lege care ar contraveni fundamentelor moralităţii creştine, caz în care riscă să primească un vot de blam din partea românilor ortodocşi.

"Le spunem tuturor celor care vor veni pe la noi şi doresc să ajungă preşedinţi că, dacă vor avea curajul să promoveze vreo lege împotriva spiritualităţii creştine sfinte, împotriva moralităţii, împotriva sfinţeniei vieţii, atunci se vor întâlni cu cei 86% ortodocşi plus ceilalţi creştini ce vor veni alături de noi şi vor cunoaşte ce însemnează a primi un vot de blam din partea majorităţii covârşitoare a românilor", a declarat mitropolitul Laurenţiu Streza.

Deşi Streza nu a menţionat explicit care ar fi legile ce ar putea stârni mânia ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, este de notorietate opoziţia virulentă a acesteia faţă de căsătoria între cuplurile homosexuale, legalizarea prostituţiei şi a consumului drogurilor uşoare.

În iulie 2013, mitropolitul Ardealului, a contestat în cuvinte dure proiectul de revizuire a Constituţiei deoarece nu dă garanţii suficiente împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Într-o predică susţinută comună sibiană, Streza a spus că biserica se va opune adoptării acestui proiect, dacă nu va fi modificat.

"Familia este compusă din bărbat, femeie şi copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă le dă voie statul şi legea să stea împreună să convieţuiască. Nu convieţuit, ci curvit! Nu-i convieţuire!", a spus ierarhul referindu-se la homosexuali.

MItropolitul s-a declarat îngrijorat şi de perspectiva ca homosexualii să poată adopta copii, situaţia pe care a etichetat-o "cel mai mare atentat la spiritualitatea noastră". "Convieţuire este când în faţa lui Dumnezeu îţi asumi toate răspunderile şi prima răspundere este naşterea de prunci. Ei, aceştia care vor să fie ei, câte doi sau câte două, au după aceea pretenţia că au alcătuit o familie şi, orice familie are drept de înfiere de copii. Deci, copiii îi facem noi şi îi dăm lor. Este cel mai mare atentat la fiinţa neamului nostru şi la spiritualitatea noastră. Sperăm, nădăj­duim, ne luptăm şi nu cedăm până în ultima clipă când înţelepţii votează, când hotărăsc şi spunem „nu" pentru că vrem să rămână aşa cum trebuie dacă suntem popor român drept credincios", a afirmat Laurenţiu Streza.

9 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 dec 21:14
...toți „catindații” că nu au voie să promoveze legi împotriva creștinismului, că altfel se vor întâlni ”mnealor cu urgia celor 86% ortodocși din Românica  : “Le spunem tuturor celor care vor veni pe la noi şi doresc să ajungă preşedinţi că, dacă vor avea curajul să promoveze vreo lege împotriva...
27 sep 17:51
Votează email 0 email
...a acesteia faţă de căsătoria între cuplurile homosexuale, legalizarea prostituţiei şi a consumului drogurilor uşoare informează România TV. via ...
27 sep 13:42
...suntem popor român drept credincios”, a afirmat Laurenţiu Streza. Articol preluat de pe: http://www.romaniatv.net. | ...
27 sep 13:35
...între cuplurile homosexuale, legalizarea prostituţiei şi a consumului drogurilor uşoare informează România TV. Sursa: ...
26 sep 23:58
Răspunde | Votează email 0 email
hahahah
nu mai muriti odata? BOR = cersetoria SRL. Sa va fie rusine, manipulatorilor. Spalati pe creier pe toata lumea si acum aveti tupeul sa amenintati statul?
26 sep 15:58
Răspunde | Votează email 0 email
GABU LORENA
O DATA CE NU EXISTA NICI UN DOCUMENT CARE SA ATESTE CALITATEA DE OFITER SPECIAL TOTUL ESTE O CACEALMA INCLUSIV CEA CU DUMNEZEU CARE ZAMBESTE SI CEA CU JUDECATORII DREPTI.
26 sep 14:24
...height="315" width="540" scrolling="no"> RomaniaTV: Mitropolitul Ardealului, AVERTISMENT pentru candidaţii la Preşedinţie: Aveţi grijă ce susţineţi în campanie! Mitropolitul...
26 sep 13:27
...lege care ar contraveni fundamentelor moralităţii creştine, caz în care riscă să primească un vot de …read more ...
1
EUR
4.6572
RON
18 Jul
noapte 19 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H