Mitzura Arghezi, scoasă din spital de un necunoscut. Disperate, rudele vor s-o caute cu poliţia

Mitzura Arghezi, fiica unuia dintre cei mai mari scriitori ai României, Tudor Arghezi, a fost scoasă din spital de un bărbat pe care l-a trecut în testament. Rudele sunt îngrijorate pentru că nu ştiu unde se află acum femeia şi să apeleze la poliţie ca să o găsească.

10 sept. 2015, 10:36
Mitzura Arghezi, scoasă din spital de un necunoscut. Disperate, rudele vor s-o caute cu poliţia

Mitzura Arghezi fusese internată în urmă cu câteva zile internată în spitalul Elias din Capitală. Potrivit România TV, nepoatele au vrut să o ia miercuri acasă, însă a intervenit un bărbat, care avea grijă de femeie şi s-a oferit să o scoată el din spital, pe baza unui testament.

Rudele au intervenit şi au spus că este un escroc iar testamentul este fals, fiind întocmit chiar de el. Pentru că nu au ajuns la nicio înţelegere, oamenii au sunat la poliţie. În prezenţa poliţiştilor şi a medicilor Mitzura Arghezi a fost întrebată cu cine vrea să plece iar femeia a ales să meargă cu îngrijitorul ei.

Acum rudele sunt disperate, spun că nu ştiu unde se află femeia şi intenţionează chiar să facă plângere la poliţie.

Citeşte şi Emoţionant, o voce redescoperită după 50 de ani. Tudor Arghezi recitându-şi propriile poezii AUDIO

Doina Arghezi, nepoata Mitzurei Arghezi, a declarat la România TV în legătură cu acest subiect: „Acest bărbat este un individ care ani de zile a trăit pe spinarea mătuşii mele, a fost ca un fel de lipitoare a familiei, a profitat cât a putut de numele şi situaţia mătuşii mele. Nu are niciun act din care să reiasă calitatea de moştenitor. El s-a prezentat la spital cu un aşa-zis testament întocmit în prima zi lucrătoare a anului 2000, pe 4 ianuarie. Pe baza actului a internat-o şi pe baza aceluiaşi act a externat-o. Consider că spitalul a făcut un abuz având în vedere că m-am prezentat miercuri la externarea mătuşii mele cu acte care dovedeau că eram singură rudă„.

Radu Traian, bărbatul care a luat-o di spital pe Mitzura Arghezi, a declarat pentru România TV: „Nepoata doamnei Mitzura a chemat poliţia. Băieţii de la poliţie au întrebat-o pe doamna Mitzura „cu cine vrei să pleci?”, iar ea a spus „cu dl. Radu care mă îngrijeşte. Acum trei săptămâni a făcut o hemiplegie pe partea stângă şi am internat-o la Elias, cu intervenţia domnului doctor„.

Mitzura Arghezi s-a născut pe 10 decembrie 1924, la Bucureşti, şi este unica fiică a marelui scriitor Tudor Arghezi. A fost aleasă de două ori în funcţia de deputat, în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, pe listele Partidului România Mare. De asemenea, Mitzura Arghezi este cunoscută şi ca actriţă, ea jucând în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme.