MMA-ul a pierdut o legendă. „Kid” a murit marţi, la doar 41 de ani

Norifumi Yamamoto, cunoscut în lumea artelor marţiale sub numele de "Kid", multiplu campion în MMA şi kickboxing, a murit marţi, la vârsta de 41 de ani, din cauza cancerului.

18 sept. 2018, 09:35
MMA-ul a pierdut o legendă. „Kid” a murit marţi, la doar 41 de ani

Norifumi Yamamoto era unul dintre cel mai talentaţi luptători ai generaţiei sale. El a dezvăluit luna trecută, pe 26 august, într-o postare pe Instagram, că a fost diagnosticat cu cancer, iar apropiaţii au spus că a mers să se trateze împotriva bolii în insula Guam, din Pacific.

Moartea lui Norifumi Yamamoto a fost confirmată şi deplânsă şi de şeful UFC, Dana White, care şi-a exprimat regretul pierderii într-o postare pe Twitter.

Norifumi Yamamoto avea în MMA un bilanţ de 18 victorii şi şase înfrângeri, însă prima parte a carierei a avut-o de-a dreptul explozivă, la un moment dat cu bilanţ de 17 victorii şi o înfrângere. În 2007 el s-a retras din MMA, pentru a reprezenta Japonia la Olimpiada din 2008, de la Beijing, la lupte libere, dar şi-a dizlocat braţul într-o confruntare cu Kenji Inoue şi a devenit ineligibil pentru Jocurile Olimpice. El încerca să-i calce pe urme tatălui său, Ikuei Yamamoto, care a reprezentat Japonia la Jocurile Olimpice din 1972.