O fetiţă de 6 ani A MURIT la grădiniţă, în braţele educatoarei, lângă colegii de clasă

O fetiţă de şase ani, din comuna vrânceană Tătăranu, a murit, vineri, într-o pauză de la grădiniţă. Copila se afla în curtea unităţii alături de educatoare şi colegi. Înainte să moară copila, care ar fi avut probleme neurologice mai vechi, a acuzat dureri de cap şi de burtă. Doctorii chemaţi la grădiniţă nu au putut să o salveze, iar micuţa a decedat în braţele educatoarei, sub privirile celorlalţi preşcolari.

01 nov. 2013, 10:24
O fetiţă de 6 ani A MURIT la grădiniţă, în braţele educatoarei, lângă colegii de clasă

Viceprimarului comunei Tătăranu, Dumitru Bălan, a povestit că minora a murit în braţele educatoarei, sub privirile celorlalţi copii care se aflau afară, într-o pauză, când cadrul didactic îi scosese să îi ducă la toaletă. De asemenea, fata ar fi avut probleme de sănătate mai vechi, iar înainte de a deceda ar fi acuzat dureri de cap şi de burtă, a precizat viceprimarul.

„Știu că acest copil trebuia să fie la clasa pregătitoare, însă părinţii nu au dat-o, pentru că avea probleme neurologice, avea probleme de sănătate şi au vrut să-l ţină lângă casă pentru a putea interveni. Dacă ar fi mers la clasa zero, trebuia să meargă la o altă şcoală, la distanţă, şi de aceea au lăsat-o la grădiniţă. Părinţii au insistat să rămână aici. Acuza dureri de cap şi de burtă şi a decedat în braţele educatoarei, care este în stare de şoc. I s-a făcut rău pur şi simplu”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX viceprimarul comunei Tătătaru, Dumitru Bălan.

La rândul său, educatoarea în grija căreia se afla fetiţa a declarat că aceasta avea probleme de sănătate, iar în urmă cu câteva luni ar mai fi făcut o criză în urma căreia a ajuns la spital.

„După o perioadă a activităţii noastre, i-am aşezat în rând, am ieşit în curte la toaletă, pe alee spre toaletă, am aşezat copiii să facă pipi pe frunziş să nu-i bag pe toţi la toaletă că nu am femeie de serviciu, nu am îngrijitoare, eu le dau pantalonaşii jos, eu îi ridic. Ea (n.r. – fetiţa de şase ani, care a murit) acuza dureri de burtică, am luat-o de mânuţă, i-am lăsat pantalonii jos să facă pipi. Ea a pus capul pe mine, m-a luat în braţe, s-a înnegrit, am luat-o în braţe, am ieşit pe şosea, pe alee, şi am strigat după ajutor, a chemat cineva ambulanţa şi asta s-a întâmplat. Sunt pur şi simplu distrusă”, a declarat educatoarea Rădiţa Mereuţă.

Cadrul didactic a adăugat că fetiţa făcea un tratament neurologic foarte scump pe care mama i-l administra înainte de a merge la grădiniţă. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, deşi nu sunt indicii că moartea copilului s-ar fi produs în condiţii suspecte.

Citeşte şi GRĂDINIŢA GROAZEI: Găuri în acoperiş, lighean în loc de chiuvetă şi butoi în loc de robinet VIDEO

Salvarea ajunsă la faţa locului în circa zece minute nu a mai putut interveni pentru salvarea copilului, care decedase.

Citeşte şi Pedeapsă SPARTANĂ la grădiniţă. Un copil de 3 ani a fost închis în BECI, pentru că a fost obraznic VIDEO