Momente grele pentru Alexandru Arşinel. A fost operat de urgenţă

Alexandru Arșinel a mai suferit după transplantul de rinichi încă trei operații, de hernie, ultima oară recent, în urmă cu aproximativ o lună, perioadă în care soția sa a suferit un accident soldat cu un hematom la cap.

31 aug. 2016, 06:10

Alexandru Arşinel trece prin momente grele. După transplantul de rinichi suferit în anul 2013, urmat apoi de un regim drastic, actorul s-a aflat în fața unui nou hop. Acesta a suferit o nouă operație, a patra la număr, de data aceasta la coloană, într-un spital din capitală. Exact în aceeași perioadă, soția sa s-a aflat la un pas de moarte, după ce a căzut și a suferit un hematom la cap.

„De la operație, rinichiul funcționează foarte bine. Problemele vin însă din… spate. Am făcut o nouă operație, tot de hernie de disc. Când coloana o ia razna, și la 77 de ani, nu ai ce face. Am urmat și urmez o perioadă de recuperare. Am avut însă probleme foarte mari și cu soția, care a căzut și a făcut un hematom. Acum e bine. La un moment dat ne sprijineam unul de altul, niciunul nu aveam control din cauza problemelor de sănătate. Dacă țin la viață, trebuie să țin și regim, ceea ce și fac. Pentru că viața este frumoasă și mi-a dat șansa să fac o meserie legată de oameni”, a mărturisit Alexandru Arșinel pentru Libertatea.

„Sănătate! Asta este tot ceea ce vă doresc și Dumneavoastră! Credeți-mă, oameni buni, știu foarte bine ce înseamnă să ai parte de sănătate! Sau să nu ai… Aceasta e singura urare pe care o fac nu de acum, ci mult mai de demult tuturor celor apropiați mie. Și acum, când se împlinesc exact trei ani de când am fost supus unei complicate intervenţii chirurgicale la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca de către Profesorul Doctor Mihai Lucan şi extraordinara sa echipă, nu contenesc să le adresez un imens, de necuprins mulțumesc acestor oameni minunați care mi-au redat sănătatea și viața! Sărbătoresc cu gândul alături de ei și de toți aceia care mi-au fost alături și m-au susținut în momentele acelea atât de dificile… De fapt asta am făcut, fac și voi face în fiecare zi, din câte mi-au mai rămas pe acest pământ și  voi spune mereu:

MULȚUMESC familiei mele, părinților, fraţilor, soţiei – Marilena, băieţilor noştri – Cristi şi Bogdan şi familiilor lor!

MULȚUMESC spectatorilor cărora le datorez marile mele clipe de fericire, prezenţa şi mai ales întoarcerile pe scenă în cei peste 55 de ani de carieră.

MULŢUMESC tuturor medicilor şi echipelor lor, demni reprezentanţi şi continuatori ai Şcolii Româneşti de Medicină, cei cărora le datorez, ca pacient care s-a tratat numai în România, sănătatea, dar și viaţa pe care mi-am trăit-o cu demnitate. O viaţă pe care am încercat să o dăruiesc cu tot ceea ce am avut şi am mai bun oamenilor din jurul meu, familiei, prietenilor, colegilor de breaslă şi spectatorilor pe care i-am făcut să zâmbească, să râdă și să uite de necazuri, de griji, de probleme şi de boli, care m-au năpădit şi pe mine în diferite momente ale existenţei mele.

MULȚUMESC lui Dumnezeu care mi-a întins, prin EI, de fiecare dată, mâna SA!”, a scris Alexandru Arșinel pe Facebook marţi, de ziua onomastică.