Monica Niculescu, victorie uriaşă la Doha. A eliminat-o pe Maria Şarapova

Monica Niculescu s-a calificat în turul secund al turneului de tenis de la Doha, după ce a învins-o în trei seturi pe rusoaica Maria Şarapova, scor 4-6, 6-4, 6-3.

12 feb. 2018, 12:00
Monica Niculescu, victorie uriaşă la Doha. A eliminat-o pe Maria Şarapova

MONICA NICULESCU-MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-4, 6-3. Meciul a durat două ore şi 41 de minute, iar Monica Niculescu a avut o revenire senzaţională de la jumătatea setului secund, când la scorul de 3-3 a reuşuit break-ul. Este una dintre cele mai importante victorii din cariera Monicăi Niculescu, jucătoare care a avut un început de an ezitant, iar la Doha a acces pe tabloul principal după ce a jucat calificările.

Ben Rothenberg, jurnalist specializat pe tenis la New York Times, a fost fascinat de jocul Monicăi Niculescu din meciul câştigat în faţa Mariei Şarapova. „Bagajul de trucuri al Monicăi Niculescu a fost bogat ca să o scoată pe Maria Şarapova în turul I la Doha„, a scris Rothenberg, pe Twitter. „Unul dintre lucrurile mele favorite în tenis este când o adversară a Monică Niculescu este vrăjită suficient să-i trimită un înapoi, aşa cum a făcut Şarapova„, a mai comentat el. Într-un fel, jurnalistului american îi pare rău că Monica Niculescu a făcut imposibilă la Doha o partidă Şarapova – Caroline Wozniacki (ar fi fost posibilă în turul 3), daneza fiind una dintre cele mai critice jucătoare din circuit la adresa rusoaicei, care a „strâns” numeroase wild card-uri după revenirea în activitate în urma expirării suspendării pentru dopaj.

Monica Niculescu şi-a etalat toată varietatea sa pentru a o expedia în trei seturi pe Maria Şarapova, cvintuplă câştigătoare de grand slam, de la Qatar Open. Cunoscută pentru slice-ul care sfidează imaginaţia, Monica Niculescu a ţesut o reţea de lovituri incredibile pentru a scoate un 4-6, 6-4, 6-3 care o indispune pe fostul număr 1 mondial Maria Şarapova în primul tur al Qatar Total Open„, a scris site-ul WTA.

Monica Niculescu o va întâlni în turul secund pe învingătoarea partidei Magdalena Rîbarikova – Fatma Al Nabhani, din Qatar, ultima fiind beneficiara unui wild-card. Acest meci se va juca miercuri, la fel ca şi întâlnirile Sorana Cîrstea-Maria Sakkari şi Irina Begu-Samantha Stosur.

Anterior, în ziua de luni, Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul doi după ce a eliminat-o pe Lesia Ţurenko. Calificată direct în turul doi este Simona Halep, care o va întâlni miercuri pe Ekaterina Makarova.