Morţi suspecte în Penitenciarul Rahova. Parchetul Tribunalului Bucureşti face cercetări

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei fac cercetări după ce doi deţinuţi de la Penitenciarul Rahova au murit în 17 iunie şi respectiv 24 iunie. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au spus că ambii deţinuţi erau cunoscuţi cu afecţiuni medicale.

29 iun. 2016, 09:42
Morţi suspecte în Penitenciarul Rahova. Parchetul Tribunalului Bucureşti face cercetări

Doi bărbați din Penitenciarul Rahova au murit în condiții suspecte, la diferență de doar câteva zile, potrivit news.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat în vârstă de 48 de ani le-a spus celor din penitenciar că se simte rău. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spun că medicii spitalului de acolo l-au resuscitat, însă fără succes. Doctorii au declarat decesul la ora 17.55. Bărbatul era închis de aproximativ un an.

Cu numai o săptămână în urmă, în acelaşi fel a murit un alt deţinut, tot de la Penitenciarul Rahova. Avea 62 de ani.

În ambele cazuri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti investighează cauzele deceselor. Vor trebui să stabilească dacă moartea celor doi bărbaţi a fost naturală sau condiţiile din penitenciare sunt de vină.

CITEŞTE ŞI: Angajatul unui penitenciar din Drobeta-Turnu Severin a fost condamnat pentru că făcea favoruri contra cost deţinuţilor