Moţiunea de cenzură a fost redactată. „Demitem guvernul anti-european Dragnea-Dăncilă-Vâlcov!”

Opoziția va depune săptămâna aceasta, la Parlament, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă.

11 dec. 2018, 12:35
Moţiunea de cenzură a fost redactată. „Demitem guvernul anti-european Dragnea-Dăncilă-Vâlcov!”

Documentul, intrat în posesia celor de la stiripesurse.ro, are 35 de pagini și cuprinde critici pe mai multe domenii începând de la scandalurile din justiție și până la problemele economice cu care se confruntă România.

Titlul moțiunii de cenzură va fi „România NU poate fi confiscată de infractori! Scăpăm România de Guvernul 20…21! Guvernul umilinţei naţionale trebuie demis! Demitem Guvernul anti-european Dragnea-Dăncilă-Vâlcov!„.

În continuare, în textul moţiunii este scris: „Guvernul marionetă a penalului Liviu Dragnea trebuie să plece, azi! Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci o urgență națională! După doi ani de guvernare PSD, România este o corabie șubredă, cârmuită, prin furtună, de Viorica Dăncilă, o persoană incapabilă, fără să fie manevrată de Liviu Dragnea, să decidă măcar asupra propriilor cuvinte.

Grupul infracțional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să și-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.

La doar 1000 de km distanță de această sală, în care vom decide, poate, chiar soarta României, se fac pregătiri de război. Rusia își exersează, din nou, forța militară, cel puțin pentru a intimida Ucraina și NATO și încearcă să destabilizeze, cu mijloace războiului hibrid, vecinătatea și democrațiile vestice. Franța este cuprinsă de revolte sociale, Germania traveresează o criză de sucesiune politică, un val de populism iliberal și autocratic, care contestă valorile fondatoare ale Uniunii Europene, se întinde în toată Europa, de la Budapesta până la Roma. Marea Britanie va trece printr-unul dintre cele mai complicate timpuri ale istoriei recente, ieșirea din Uniunea Europeană. Iar în această furtună, în acest moment internațional critic, România, condusă de Viorica Dăncilă, se transformă într-un stat aproape eșuat din care cetățenii ei fug unde văd cu ochii.

Afirmăm cu putere și cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână pe mâna acestui grup infracțional organizat, care distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României, într-un moment de instabilitate internațională.

Cei care vor încerca să-l salveze, din nou pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veți face azi, doamnelor și domnilor din PSD, ALDE și UDMR, este între Liviu Dragnea și România.

Poate că nu ați remarcat ce se întâmplă în jurul nostru, fiind preocupați de amnistie și grațiere! De aceea aducem în conștiința dvs această responsabilitate, de a fi OAMENI DE STAT!„, se arată în textul moțiunii.