Motoc: Armata este pregătită să îndeplinească misiunea de repatriere a victimelor din Italia

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat vineri seara că armata este pregătită să participe la repatrierea persoanelor decedate în cutremurul din Italia dacă acest lucru va fi prevăzut în măsurile pe care le vor decide Guvernul și Ministerul de Externe.

26 aug. 2016, 19:41
Motoc: Armata este pregătită să îndeplinească misiunea de repatriere a victimelor din Italia

„Dacă în măsurile pe care le în vedere Guvernul, Ministerul de Externe, intră și misiuni de repatriere ca în alte rânduri până acum, ministerul nostru este pregătit să îndeplinească această misiune”, a spus Mihnea Motoc.

Totodată, acesta a transmis condoleanțe familiilor victimelor decedate, scrie Agerpres.

MAE a anunțat vineri că alți doi cetățeni români au murit în urma seismului produs în această săptămână pe teritoriul Italiei, numărul deceselor ajungând la opt, în timp ce 19 români sunt dați dispăruți.

Citeşte şi:  Cutremur Italia: Ministerul de Externe anunţă că încă doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa

 „Având în vedere complexitatea acțiunilor necesare pentru gestionarea situației, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamității, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de 27 august 2016, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului.

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente”, anunţă Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.