Mugur Isărescu (BNR): Deocamdată sunt pensionar

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a afirmat, marţi, că nu ştie ce va face anul viitor, după ce îşi va încheia mandatul, susţinând că ”deocamdată sunt pensionar, dacă îmi închei mandatul”.

06 nov. 2018, 14:23
Mugur Isărescu (BNR): Deocamdată sunt pensionar

Mugur Isărescu a făcut declaraţia în cadrul conferinţei în care a anunţat deciziile Consiliului de Administraţie al BNR privind politică monetară. 

„Am mai fost întrebat o dată în 2000, dacă nu câştig alegerile, ce voi face după aceea. Am zis că o să produc vin. (…) Nu ştiu ce voi face. Deocamdată sunt pensionar, dacă îmi închei mandatul. O să vorbesc mai relaxat cu dumneavoastră. Deja am emoţii, nu ştiu ce o să scrieţi după”, a spus Isărescu.

Isărescu ocupă funcţia de guvernator al BNR din anul 1990. În 2014, el a primit, pentru cinci ani, un nou mandat pentru această funcţie. 

BNR a anunţat, marţi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an, în contextul în care cel mai nou scenariu privind evoluţia inflaţiei reconfirmă perspectiva continuării scăderii ratei anuale.