Ordonanţa RCA e în vigoare, dar nu se aplică pentru că nu are norme. Ce urmează pentru şoferi

Avem două legi: OUG 54/2016 și un HG din același an. Ambele pun botniță mecanismelor de piaţă liberă în stabilirea preţurilor. Totuși, legislaţia este nefuncţională pentru câteva luni de zile din lipsa normelor de aplicare. Asigurările se încheie, ca și până acum, pe perioade de un an, pentru că, altfel, nu rentează, iar conceptele de compensare directă, rent a car sau asigurare RCA suspendată sunt niște utopii la care nimeni nu se uită deocamdată.

08 dec. 2016, 10:49
Ordonanţa RCA e în vigoare, dar nu se aplică pentru că nu are norme. Ce urmează pentru şoferi

Normele metodologice aferente OUG 54/2016 și a HG care a decis înghețarea prețurilor la asigurările RCA pentru următoarele șase luni trebuiau să fie publicate în Monitorul Oficial la 45-60 de zile de la data apariției OUG în Monitor, pe 19 septembrie, scrie economica.net. Ultimele date indicau data de 2 decembrie 2016 ca fiind cea mai probabilă pentru publicarea Normei 23 pentru aplicarea legislației RCA, cu atât mai mult cu cât surse din piață spun că norma respectivă a fost aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) de acum două săptămâni. Motivele pentru care Normele nu au fost publicate? Inadvertențele de idei dintre asigurători, ASF, service-uri auto și asociațiile de consumatori.

Citeşte şi Pericol pe şosele. Mii de şoferi fantomă circulă în România şi provoacă din ce în ce mai multe accidente grave

Continuarea pe economica.net.