Muncitori INTOXICAŢI la o fabrică din Sibiu. 22 persoane, transportate la spital

Mai multe persoane au fost intoxicate cu substanţe toxice în urma unei defecţiuni la un utilaj de la o fabrică din Sibiu. Şase autospeciale SMURD au intervenit la faţa locului, iar 22 persoane au fost duse la spital.

11 feb. 2016, 10:47
Muncitori INTOXICAŢI la o fabrică din Sibiu. 22 persoane, transportate la spital

O defecţiune apărută la un utilaj de la fabrica Marquardt din Sibiu a dus la emanarea de material toxic şi intoxicare a 22 de angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Laurenţiu Anastasiu, a declarat, că 22 persoane au fost preluate de la o fabrică din Sibiu – producătoare de piese auto – după ce au suferit intoxicaţii.

„În acest moment ştim că s-a solicitat intervenţie pentru preluarea a 22 de persoane care au suferit intoxicaţii, se pare cu substanţe toxice necunoscute, la o fabrică din Sibiu”, a spus Laurenţiu Anastasiu.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc, a declarat că a dispus efectuarea unei anchete la fabrică, scrie Mediafax.

„Incidentul a avut loc în urma unei defecţiuni la o maşină de injectare mase plastice. Cel mai probabil, materialul injectabil a răspândit un fum dens, care a pătruns în hala alăturată, unde se lucra la montaje electronice”, a afirmat Szombatfalvi.

Totodată, ITM Sibiu a dispus închiderea a două ateliere din fabrică până la clarificarea problemei.

Ancheta este în curs de desfăşurare la fabrică, urmând să se stabilească natura substanţelor inhalate de muncitori.