MUNTENEGRU – ROMANIA 1-0. „Tricolorii” spun ADIO Cupei Mondiale din 2018

MUNTENEGRU - ROMANIA 1-0. România va vedea încă un turneu final de Campionat Mondial fără presiunea rezultatelor. Ratarea calificării a devenit o certitudine după înfrângerea suferită de "tricolori" în Muntenegru luni seară. Considerată victimă sigură la începutul campaniei de calificare la CM 2018, Muntenegru ne-a administrat un sec 1-0, gol Jovetic, şi a pus punct tuturor calculelor care, măcar teoretic, mai dădeau speranţe la locul de baraj.

04 sept. 2017, 18:01
MUNTENEGRU – ROMANIA 1-0. „Tricolorii” spun ADIO Cupei Mondiale din 2018

România a pierdut cu scorul de 0-1 partida de la Podgorica cu Muntenegru. Jovetic a marcat cu capul de lângă Chiricheş în minutul 75, după ce tot el trimisese mingea în plasă în repriza întâi, dar golul fusese anulat pentru ofsaid.

În celelalte două meciuri din grupa E a preliminariilor CM 2018, Danemarca a învns cu 4-1 Armenia, iar Polonia a dispus cu 3-0 de Kazahstan.

România rămâne cu 9 puncte, pe locul al patrulea în grupă, la 8 puncte de locul 2, ocupat de Muntenegru, în condiţiile în care mai poate acumula doar cel mult 6 puncte în ultimele două partide din grupă.

CLASAMENTUL GRUPEI E

1. Polonia 19p
2. Muntenegru 16p
3. Danemarca 16p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

MUNTENEGRU – ROMANIA 1-0

Min. 17 România scapă cu faţa curată după un atac al gazdelor, iar tabela rămâne la 0-0.

Min . 20 Căpitanul muntenegrean Jovetic cere penalty, însă arbitrul face semn ca jocul să continue.

Min. 30 Gazdele au trimis mingea în plasă, însă golul lui Jovetic a fost anulat pentru ofsaid la Vesovic.

Min. 75 1-0. Jovetic câştigă duelul cu apărătorii României şi deschide scorul la Podgorica, cu o lovitură de cap chiar de lângă căpitanul Chiricheş.

MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE STREAMING TVR: România întâlneşte azi, de la 21:45, Muntenegru, naţionala cotată cu cele mai mici şanse de calificare, la începutul campaniei, din grupul de patru echipe care au emis pretenţii: Polonia, Danemarca, România, Muntenegru. La ora meciului de la Podgorica se vor alinia două tabere, una cu un moral ridicat şi cu şanse reale chiar la primul loc în grupă, alta fără vlagă şi confuză, după ce Armenia a reuşit să o ţină în şah timp de 90 de minute în urmă cu câteva zile.

LIVE VIDEO TVR AICI

MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE STREAMING TVR. Selecționerul naționalei de fotbal a României, germanul Christoph Daum, a operat patru modificări în echipa de start pentru meciul cu Muntenegru, care are loc luni seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, față de jocul cu Armenia.

Daum i-a introdus pe Cosmin Moți, Valerică Găman, Răzvan Marin și Alexandru Maxim, în locul lui Cristian Ganea, Mihai Pintilii, Alexandru Băluță și Nicolae Stanciu. Surprinzătoare este și poziția fundașului Găman, care va juca în premieră ca mijlocaș la închidere.

De partea cealaltă, la gazde vor juca Filip Stojkovic și Mirko Ivanic și nu se mai află pe teren Marko Simic și Nebojsa Kosovic, față de partida cu Kazahstan.

Echipele de start:

Muntenegru: 1. Danijel Petkovic — 23. Adam Marusic, 15. Stefan Savic, 6. Zarko Tomasevic, 2. Filip Stojkovic — 20. Mirko Ivanic, 4. Nikola Vukcevic — 8. Marko Jankovic, 10. Stevan Jovetic (căpitan), 7. Marko Vesovic — 11. Fatos Beciraj. Selecționer: Ljubisa Tumbakovic.

Rezerve: 12. Mladen Bozovic, 13. Milan Mijatovic — 3. Vladimir Jovovic, 5. Nemanja Mijuskovic, 9. Stefan Mugosa, 14. Luka Djordjevic, 16. Damir Kojasevic, 17. Elsad Zverotic, 18. Sead Haksabanovic, 19. Nebojsa Kosovic, 21. Emrah Klimenta, 22. Vukan Savicevic.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 4. Cosmin Moți, 3. Alin Toșca — 15. Valerica Găman, 18. Răzvan Marin — 7. Alexandru Chipciu, 19. Bogdan Stancu, 10. Alexandru Maxim — 9. Florin Andone. Selecționer: Christoph Daum.
Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță — 5. Bogdan Țîru, 11. Adrian Popa, 13. Alexandru Băluță, 14. Andrei Ivan, 17. Ciprian Deac, 20. Sergiu Hanca, 21. Cristian Ganea, 22. Steliano Filip, 23. Nicolae Stanciu.

Arbitru: Craig Thomson; arbitri asistenți: David McGeachie, Alan Mulvanny; arbitru de rezervă: Kevin Clancy (toți din Scoția)
Observator pentru arbitri: Nikolai Ivanov (Rusia), comisar FIFA: Kris Bellon (Belgia)

Jucătorii echipei naţionale au efectuat, în această dimineaţă, o şedinţă de stretching în hotelul în care sunt cazaţi. România şi Muntenegru se întâlnesc diseară, de la 21:45, la Podgorica. Elevii lui Daum sunt obligaţi să câştige pentru a mai spera la locul de baraj.


MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE STREAMING TVR: Cum ne mai putem califica

Eternele şanse matematice încă există pentru naţionala antrenată de Christoph Daum, cel care a stat sub umbrela pregătirii viitorului în aceste preliminarii de calificare la Campionatul Mondial. Într-o grupă în care ar fi trebuit să ne luăm de gât cu Danemarca pentru locul secund, cel care poate duce la barajul de calificare, noi am petrecut mai mult timp pe locul patru, după ce şi adversarii noştri de azi ne-au întrecut pe parcurs. Acum, Muntenegru ocupă locul doi, la egalitate de puncte cu Danemarca, iar Daum are de pregătit primul meci din pachetul de trei partide din care ar trebuie să iasă cu maximum de puncte.

Orice rezultat în afară de victorie la Podgorica ne oferă încă o vară în care să ne uităm la TV, în timpul schimbului de sezoane din Liga 1, Premier League, Serie A sau La Liga. Ne vom uita la alţii, aşa cum o facem din 1998 încoace. Trebuie să batem tot până la final!

„Nu trebuie doar să fiţi ofensivi, trebuie să fiţi şi inteligenţi”, ne-a transmis selecţionerul adversarilor, Ljubisa Tumbakovic. Rămâne de văzut cum va administra Daum această inteligenţă, pe care ar fi trebuit s-o arate în partida din Polonia, când deja naţionala intrase în criză de puncte. În casa leşilor nu am demonstrat nimic, acum germanul are şansa să arate că a învăţat din prima greşeală fiind forţat să combine ofensiva cu inteligenţa pe un teren de unde se iese cu greu cu maximum de puncte.

Daum nu va putea conta pe cel în jurul căruia şi-ar fi dorit să reconstruiască naţionala. Mihai Pintilii este supendat, iar în locul acestuia va intra mai mult ca sigur Răzvan Marin. Faţă de partida cu Armenia, Daum l-ar putea introduce în echipa de start pe Alexandru Maxim, cel care a adus victoria şi a arătat o prestaţie bună pe Arena Naţională. Tătăruşanu rămâne în poartă, linia de fundaşi nu se schimbă, mijlocul echipei ar putea suferi mici modificări, iar Andone ocupă locul din atac.

4 septembrie:

Armenia – Danemarca (ora 19:00)

Muntenegru – România (ora 21:45)

Polonia – Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie:

Armenia – Polonia (ora 19:00)

Muntenegru – Danemarca (ora 21:45)

România – Kazahstan (ora 21:45)

8 octombrie 2017

Danemarca – România (ora 21:45)

Kazahstan – Armenia (ora 21:45)

Polonia – Muntenegru (ora 19:00)