Muzeul Naţional de Artă nu-şi mai permite să plătescă asigurarea pentru sculptura Cuminţenia Pământului

Publicat: Joi, 14 Iunie 2018 15:22 // Actualizat: Joi, 14 Iunie 2018 15:22 // Sursa: romaniatv.net

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarelor "Cuminţeniei Pământului", a declarat că, în februarie 2018, s-a solicitat MCIN să precizeze dacă va reevalua opera de artă sau va plăti suma de 11 milioane de euro convenită în 2016, dar, până în prezent, nu s-a primit niciun răspuns.

Foto: News.ro

Sculptura Cuminţenia Pământului, de Constantin Brâncuşi, nu mai este expusă la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) din Bucureşti, proprietarele acesteia - Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu - refuzând prelungirea contractului de comodat încheiat până la data de 3 iunie, au declarat, miercuri, surse din instituţia muzeală pentru Mediafax.

Avocatul Bogdan Grabowski a confirmat informaţia.

Întrebat de MEDIAFAX care este motivul pentru care nu se mai doreşte expunerea sculpturii la MNAR, avocatul a declarat: "Pentru că Muzeul Naţional de Artă ne-a informat că bugetul pentru suportarea asigurării lunare este de aproximativ 90% din bugetul aprobat de către Ministerul Culturii pentru plata asigurării operelor închiriate sau pe care le deţin de la persoane. Asigurarea pentru «Cuminţenia Pământului» ar fi reprezentat cam 90% din bugetul lunar pe care îl are muzeul pentru suportarea unor astfel de asigurări".

Asigurarea lunară a sculpturii lui Brâncuşi se ridica la 9.000 de lei.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Grabowski Cuminţenia Pământului muzeul national de arta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H