Nadia Comăneci, la un pas de a fi ÎMPUŞCATĂ. Cumpăna vieţii

În urmă cu fix 25 de ani, pe data de 15 noiembrie 1989, cu doar o lună înainte de izbucnirea Revoluţiei, Nadia Comăneci (53 de ani), cea mai valoroasă gimnastă a tuturor timpurilor fugea din ţară alegând drumul libertăţii. Nadia a trecut atuncut graniţa de Vest a României, prin zona comunei Beba Veche!

15 nov. 2014, 11:31
Nadia Comăneci, la un pas de a fi ÎMPUŞCATĂ. Cumpăna vieţii

În acel noiembrie rece şi la propriu, şi la figurat, Nadia Comăneci şi-a luat inima-n dinţi şi, împreună cu câţiva români care doreau să scape de jugul comunismului şi de dictatura lui Ceauşescu, a ales drumul spre libertate. Întregul grup a fost însoţit de o călăuză. Drumul pe fâşia de graniţă a fost unul infernal. Părea că nu se mai termină niciodată, iar potrivit spuselor Nadiei, avea senzaţia că la fiecare pas apare un grănicer român cu un câine de pază. ”În orice moment puteam fi împuşcaţi!”, îşi aminteşte teroarea acelor clipe “Zeiţa de la Montreal”, scrie sportnews.ro.

Nadia Comăneci, DEZVĂLUIRI-ŞOC despre VIAŢA SA din perioada COMUNISMULUI

În localitatea Kiszombor, întregul grup a fost prins de grănicerii unguri, care, în clipa în care au aflat că printre fugari se află Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii, şi-au informat imediat superiorii. La un moment dat s-a pus problema ca o parte dintre cei trecuţi ilegal în Ungaria să fie predaţi autorităţilor române. Atunci, Nadia a reacţionat explicând că, dacă se va întâmpla acest lucru, ea va face parte din grupul care ar fi urmat să se întoarcă în ţară. În cele din urmă, la insistenţele ei, cu toţii au fost acceptaţi pe teritoriul maghiar. Întrebată ce intenţionează să facă în Ungaria, Nadia le-a explicat grănicerilor că intenţionează să ajungă în Budapesta la buna ei prietenă Emilia Eberle, fugită şi ea din România, stabilită ulterior, în capitala Ungariei. Grănicerii unguri au ”muşcat” momeala, lăsându-i pe toţi să plece spre Budapesta. După alte două zile de aventură, Nadia avea să ajungă, nu fără emoţii, la Viena, apelând la ajutorul ambasadei americane din Austria. În cele din urmă Nadia avea să aterizeze pe aeroportul JF Kennedy, fiind aşteptată de o mulţime de jurnalişti americani. 

Americanii, dezvăluire BOMBĂ despre NADIA COMĂNECI