Naomi Osaka o ajută pe Simona Halep să rămână pe podiumul ierahiei WTA. Japoneza s-a calificat în finala Australian Open 2019

Naomi Osaka s-a calificat în a doua finală consecutivă de Grand Slam, după ce a învins-o joi pe sportiva cehă Karolina Pliskova, scor 6-2, 4-6, 6-4.

24 ian. 2019, 06:48
Naomi Osaka o ajută pe Simona Halep să rămână pe podiumul ierahiei WTA. Japoneza s-a calificat în finala Australian Open 2019

Naomi Osaka este câştigătoarea de la US Open 2018 şi la doar 21 de ani şi două luni este deja numărul 1 mondial depăşind-o cu 40 de puncte WTA pe Petra Kvitova, adversara sa din finala de sâmbătă, de la Australian Open 2019.

Meciul Naomi Osaka – Karolina Pliskova a durat o oră şi 56 de minute, iar momentul decisiv s-a consumat în game-ul doi al setului trei, când jucătoarea din Cehia conducea cu 1-0 şi a avut trei mingi de break pe serviciul niponei. Osaka şi-a câştigat însă serviciul şi apoi a făcut break-ul la 0, moment după care cele două jucătoare şi-au valorificat serviciul până la final.

De remarcat că o victorie a Pliskovei ar fi însemnat ca aceasta să o depăşească în clasament pe Simona Halep, cu 38 de puncte, ceea ce ar fi însemnat ca românca să ajungă pe locul 4.

În cealaltă semifinală a zilei, Petra Kvitova, dublă câştigătoare la Wimbledon, a învins-o cu 7-6, 6-0 pe americanca Danielle Collins.

Învingătoarea finalei Osaka – Kvitova va fi în premieră noul număr 1 mondial.