Năstase recidivează: Nu cred că Serena Williams va mai fi vreodată numărul 1 mondial. Dacă cineva e gras, e gras

Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat, luni, că nu crede că Serena Williams va mai reveni vreodată în fruntea clasamentului WTA.

13 aug. 2018, 09:15
Năstase recidivează: Nu cred că Serena Williams va mai fi vreodată numărul 1 mondial. Dacă cineva e gras, e gras

„Şi eu am avut declaraţii d-astea, mai deplasate, dar nu ştiu de ce spune (n.r. – Patrick Mouratoglou) treaba asta. Probabil că are probleme că nu mai e numărul 1 (n.r. – Serena Williams) şi e altcineva. Şi cred că nu o să mai fie niciodată numărul 1 după mine. A spus-o şi domnul Ţiriac, dacă cineva e gras, e gras. Ce să-i facem? E vina noastră dacă ea a vrut să înceapă mai repede înainte să piardă kilogramele pe care le-a pus în timpul sarcinii? Nu e vina noastră”, a declarat Năstase, la Pro X.

El a comentat astfel o afirmaţie a antrenorului Serenei Williams,  Patrick Mouratoglou, care a declarat că aproape nimeni nu ştie cine e numărul 1 mondial acum.

Ilie Năstase i-a recomandat Simonei Halep să se retragă de la Cincinnati după ce a câştigat Rogers Cup.

„E bine să mergi la US Open cu nişte turnee câştigate, pentru încredere, mai ales că anul trecut ea nu a avut performanţă acolo. Eu cred că ea ar fi bine să se retragă la Cincinnati. A jucat prea mult. Când câştigi joci până duminică şi luni o iei de la capăt. Norocul ei că intră în turul al doilea. Dar e obosită. Declaraţiile ei m-au surprins, că ea a spus că joacă mai bine obosită. Are atâtea puncte avans că nu mai contează (n.r. – că a fost finalistă anul trecut)”, a precizat el.

Năstase a vorbit şi despre fanul care a scandat lozinci anti-PSD la Montreal, în timpul finalei, afirmând că un asemenea gest a fost nepotrivit.

„Nu avea de-a face cu finala de acolo. Mai ales că e un cuvânt urât şi era un meci de fete. Bineînţeles că numai Simona a înţeles. Mi se pare un pic deplasat şi ne-am încurcat cu cuvântul ăsta care mie nu prea îmi place. Dar dacă place la ceilalţi care comentează pe Facebook, nu e problema mea. Nu trebuie să comentăm. Eu consider că cei care sunt pe Facebook şi Instagram sunt acum egali cu ăia mai deştepţi. Dacă ar veni unul să spună, nu ar înjura în faţa ta. Dar pe Facebook sau pe Instagram te înjură, că nu eşti în faţa lui”, a mai declarat fostul jucător de tenis.

În tribunele terenului central de la Montreal în timpul finalei Rogers Cup, pe care Simona Halep a câştigat-o, duminică, împotriva americancei Sloane Stephens, s-au strigat lozinci anti-PSD. Numărul 1 mondial s-a arătat deranjată de aceste lozinci şi a transmis un mesaj în limba română celor care au scandat, la festivitatea de premiere.

„Vreau să spun două vorbe în limba română pentru câţiva de aici (n.r. – în limba engleză). Mulţumesc pentru susţinere şi pentru cei care au fost un pic altfel astăzi, vă rog data viitoare când veniţi pe un teren de tenis să respectaţi această încăpere, pentru că este mult prea deosebită pentru altfel de lucruri”, a spus Halep, la festivitatea de premiere.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat al 18-lea turneu din carieră, al treilea în acest an, al doilea la Montreal, după ce s-a impus, duminică, în finala Rogers Cup, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4, în faţa americancei Sloane Stephens, locul 3 WTA.