Naţionala României a fost surclasată în Spania. Fetele au pierdut cu 1-7 în faţa Olandei

Naționala feminină de fotbal a României a disputat vineri primul meci amical din 2017. Adversara primei noastre reprezentative a fost selecționata Olandei, gazda turneului final al Campionatului European din acest an.

20 ian. 2017, 16:08
Naţionala României a fost surclasată în Spania. Fetele au pierdut cu 1-7 în faţa Olandei

România-Olanda s-a disputat la San Pedro del Pinatar (Spania) acolo unde cele două formații s-au aflat în cantonament de la începutul săptămânii. Meciul a fost echilibrat doar în prima sa parte, scorul pauzei fiind 1-1. Mai mult decât atât, fetele noastre au deschis scorul în minutul 21, prin Florentina Olar, care joacă în Danemarca, la Fortuna Hjorring.

Olandezele au egalat în minutul 44, iar după pauză a urmat o ploaie de goluri în poarta noastră, nu mai puţin de şase. Am primit goluri în minutele 48, 50, 62, 75, 88 şi 90+2, scorul final fiind 7-1 pentru Olanda.

România este una dintre cele 46 de echipe care vor juca în preliminariile europene ale Cupei Mondiale – Franța 2019. Aflată pe locul 18 în clasamentul coeficienților, reprezentativa tricoloră va evolua direct în turul secund al campaniei de calificare în turneul final programat peste doi ani. Preliminariile din zona UEFA, alcătuite din trei faze, vor trimite opt formații în competiția care va fi găzduită de Franța.