Nelu Barbu: Nu a fost vorba în şedinţa de Guvern despre un act privind amnistia şi graţierea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că în şedinţa de marţi a Guvernului nu s-a discutat despre un act normativ privind amnistia şi graţierea şi a confirmat că joi va avea loc o nouă şedinţă a Executivului.

17 iul. 2018, 14:39
Nelu Barbu: Nu a fost vorba în şedinţa de Guvern despre un act privind amnistia şi graţierea

„Nu a fost vorba în şedinţa de Guvern despre un act privind amnistia şi graţierea. (…) O să fie şi joi şedinţă de Guvern, ora deocamdată nu v-o pot comunica. Biroul de presă va anunţa”, a spus Barbu, arătând că ordinea de zi pentru reuniunea de joi va fi anunţată în acea zi.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a subliniat că în şedinţa de marţi nu s-a discutat despre informaţiile referitoare la amnistie şi graţiere.

El a explicat motivele pentru care săptămâna aceasta au loc două şedinţe de Guvern: „Pentru că în această zi a fost adoptat un act foarte important, acea OUG privind mediul, care nu suporta amânare şi s-a luat decizia să se facă această şedinţă pentru a se adopta acest act, pe de-o parte. Pe de altă parte, ştiţi foarte bine că, având în vedere că se apropie vacanţa parlamentară, sunt acte normative ce au nevoie de adoptare şi nu suportă amânare şi, în funcţie de avizele care vor veni atunci, joi vor fi puse pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern”.