Nicuşor Dan: Consilierii USR din CGMB au fost agresaţi. Sunt mândru de ei şi sunt alături de ei în lupta lor

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, şi-a exprimat pe Facebook susţinerea pentru consilierii generali ai USR, care au fost joi implicaţi într-o altercaţie la şedinţa CGMB, Nicuşor Dan afirmând că este ”mândru” de ei şi că-i susţine în lupta lor pentru ca şedinţele Consiliului General să fie deschise publicului.

08 iun. 2017, 19:22
Nicuşor Dan: Consilierii USR din CGMB au fost agresaţi. Sunt mândru de ei şi sunt alături de ei în lupta lor

„Cetăţenii care doreau să participe la şedinţa CGMB şi consilierii generali ai USR au fost agresaţi la primăria Capitalei de poliţia locală, transformată în gardă de corp a Gabrielei Firea. Sunt revoltat şi îngrijorat. Este pentru a doua oară când consilierii USR sunt agresaţi”, a comentat Nicuşor Dan incidentele de la şedinţa Consiliului General.

Nicuşor Dan a afirmat că-i sprijină pe consilierii locali ai USR în lupta lor de a determina Primăria Capitalei să devină o instituţie mai transparentă.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după scandalul de la Primăria Capitalei: Se dorea probabil linşarea primarului general

”Nu se poate să lăsăm Bucureştiul să fie condus de un primar care vrea să ţină, prin violenţă, departe de ochii oamenilor modul în care se cheltuiesc banii lor. Sunt mândru de consilierii USR şi sunt alături de ei în această luptă!”, a încheiat Dan.

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. În urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a părăsit şedinţa. La sediul Primăriei au sosit un echipaj de Poliţie, dar şi un echipaj SMURD, după ce trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculadă.