Noi dezvăluiri în dosarul retrocedărilor. Dorin Cocoş ar fi făcut presiuni asupra Alinei Bica

Un fost şef din instituţie susţine că Elena Udrea şi Ioan Oltean se ocupau personal de numirile de la conducerea ANRP. Mai mult, Alina Bica ar fi făcut presiuni la noua şefă a ANRP, Dorina Danielescu şi i-a povestit despre ameninţările la care e supusă de către Dorin Cocoş. Din disperare, şefa antimafia ar fi intervenit chiar la Emil Boc, premier la acea dată, informează România TV.

03 ian. 2015, 17:23
Noi dezvăluiri în dosarul retrocedărilor. Dorin Cocoş ar fi făcut presiuni asupra Alinei Bica

Dezvăluirile despre mafia de la ANRP au fost făcute de directorul de cabinet al Dorinei Danielescu, Lucian Păun. Acesta susţine că numirile de la Autoritate erau făcute cu girul Elenei Udrea şi al lui Ioan Oltean. Afirmaţia contrazice ceea ce a declarat până acum liderul PMP, care a susţinut că s-a opus ca şefia ANRP să revină PDL.

Numirea noului şef al ANRP a dat, însă, bătăi de cap grupării mafiote care voia să obţină despăgubiri uriaşe de la stat. Şeful de cabinet al Dorinei Danielescu povesteşte că aceasta era presată de Alina Bica să dea curs solicitărilor de retrocedări, dar refuza pentru că îi era teamă de procurori. Pentru că presiunile erau tot mai mari, şefa ANRP a miniţit-o pe Bica şi i-a spus că a trimis către premier documentele pentru comisie.

Alina Bica a intervenit până la Emil Boc, la acea dată premier. Aşa a aflat că Dorina Danielescu nu trimisese niciun act şi au început reproşurile. „Voi nu înţelegeţi că mă distrugeţi, îmi rup capul, nu vă daţi seama? Sunteţi prea mici ca să vă puneţi cu alţii. Voi trebuie doar să convocaţi comisia, de restul ne ocupăm noi”, i-ar fi spus, plângând, Alina Bica Dorinei Danielescu.

Disperarea Alinei Bica a mers până într-acolo încât a mers la spital la Dorina Danielescu, care era alături de tatăl ei. Alina Bica şi Ionuţ Mihăilescu s-au autoinvitat la spital. Alina Bica a spus că va avea grav de suferit din partea unor persoane, menţionând un anume „Dorin”. După aproximativ o oră de discuţii tensionate, Alina Bica a leşinat.

Citeşte şi Dosarul Bica. Remus Baciu: Niciodată solicitările Alinei Bica nu au fost refuzate